Til hovedinnhold

– iPhone 6 vil få enkel mobilbetaling

Vil endelig ta i bruk NFC – som resten av bransjen, hevder kilder.

Shutterstock

En rekke selskaper, inkludert giganter som Google, satser mye på mobilbetaling – og mange av løsningene baserer seg på NFC. Dette er en teknologi for trådløs overføring via korte avstander, og gjør det mulig å gjennomføre betalinger ved å holde mobiltelefonen inntil en betalingsterminal.

Mens de aller fleste mobilprodusenter for lengst har innført NFC som standard i de fleste av sine mobiltelefoner, har Apple inntil nå valgt å sitte på gjerdet.

Nå ser det ut til at Apple omsider er på vei til å snu. Ifølge kilder Wired har snakket med vil iPhone 6 bli den første mobiltelefonen fra Apple med innebygget NFC-støtte.

Lansererer ny betalingsplattform

Wireds kilder, som skal ha kjennskap til Apples planer, hevder at betalingsplattformen kommer til å være en av de viktigste nye funksjonene i Apples nye iPhone.

Nettstedet mener Apple er i en perfekt posisjon til å lansere sin egen mobile lommebok, ettersom selskapet sitter på informasjon om mer enn 800 000 kredittkort gjennom deres iTunes-løsning.

Apple har en rekke patenter relatert til mobile betalingsløsninger. Et patent fra januar forklarer hvordan man kan bruke to trådløse protokoller, som NFC og Bluetooth, sammen for å gjennomføre en betalingstransaksjon – samtidig som sensitiv informasjon lagres i en sikker løsning på mobiltelefonen.

Norsk betalingsløsning foreløpig uten Apple

Her i Norge har Telenor og DnB samarbeidet om en betalingsløsning som heter Valyou, som vil gjøre det mulig å betale for varer ved å holde mobiltelefonen inntil betalingsterminalen i butikken. For beløp under 70 kroner trenger du ikke PIN-kode.

Løsningen skal være klar i løpet av året, og vil også bli støttet av andre banker og kredittkortselskaper enn DnB – blant annet Skandiabanken, Sparebank 1 og EnterCard. Flere banker skal komme etter hvert.

iPhone-brukere som vil bruke Valyou, vil måtte kjøpe et NFC-deksel som plasseres utenpå telefonen.

Les mer: Derfor må iPhone-brukere vente på Valyou

– Vi har valgt å gå for NFC, rett og slett fordi det gir den beste brukeropplevelsen av det som er tilgjengelig i dag. Det går ekstremt fort, og krever ikke kontakt med mobilnettet, uttalte administrerende direktør Tor Jacobsen i Valyou til de fremmøtte på Mediaforum nylig.

Valyou er ikke de eneste som jobber med mobil betaling. I tillegg til norske mCash, er store internasjonale aktører som PayPal, Visa og Google underveis med egne løsninger.

Den norske mobillommeboken mCash er allerede godt igang:
Nå kan du betale burgeren med mobilen »

(Kilde: Wired)

annonse