Til hovedinnhold

En skikkelig portabel spill-PC

Zotac lokker med småtasser for spillere på farten.

Ved siden av sine sprelske grafikkort er nok Hongkong-selskapet Zotac mest kjent for sine små datamaskiner, deriblant de lett gjenkjennelige Zbox-maskinene.

Nå har Hongkong-selskapet sluppet mer småtteri i form av to små datamaskiner i Zbox E-serien: EI750 og EI730, samt den enda mindre Zbox nano AQ02. Alle med den velkjente lysende ringen på toppen av kabinettet.

Zotac Zbox E-serie.Foto: Zotac

Zotac selv omtaler de to E-modellene som «gaming mini-PC-er», og har puttet inn maskinvare de håper skal være god nok til å ikke skjemme betegnelsen.

Derfor er det satset hardt på å velge den riktige prosessoren, som for EI750 er en Intel Core i7-4770R – en firekjernet sak med klokkefrekvens på 3,2 GHz. Prosessoren er videre utstyrt med «Crystalwell». Dette er 128 MB eDRAM som i praksis fungerer som dedikert videominne for Intel Iris Pro 5200, den integrerte grafikkløsningen som vi blant annet finner i Apple MacBook Pro Retina 15".

Lillebror EI730 har den litt svakere Core i5-4570R på 2,7 GHz, men med den samme grafikkløsningen. Noe dedikert skjermkort finnes altså ikke på Zotac Zbox EI750 og EI730, her er det Iris Pro for alle penga. Ifølge Zotac gir dette en god balanse mellom størrelse, ytelse, energibruk og varmeutvikling.

Hvorvidt det virkelig holder til å kalles en liten «gaming-PC», vil være helt opp til hvor kravstor du er til oppløsning og detaljnivå på grafikken.

Av andre spesifikasjoner nevner vi 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, to gigabit nettverksporter, DVI og 2 x DisplayPort, 4 USB 3.0-porter, samt analog og optisk lyd ut.

Ved siden av å være tilgjenglig i barebone-versjoner, kan de to datamaskinene også kjøpes som Plus-modeller. Sistnevnte vil si at de vil kommer med 8 GB DDR3-minne og 1 TB harddisk preinstallert.

En nano til stua?

Zotac Zbox nano AQ02.Foto: Zotac

Zbox nano AQ02 er påtenkt et litt roligere liv, men er ikke noen direkte latsabb heller. Den er satt opp med AMDs A-serie APU på 1,7 GHz, nærmere bestemt firekjerneren A8-5545M.

Grafikkdelen på denne er AMD Radeon HD 8510G, noe som betyr mer enn nok krefter til videoavspilling. Også litt eldre eller mindre krevende spill burde gli greit på denne lille boksen, men noen utpreget spillmaskin er det ikke.

AQ02 er ellers greit utstyrt med 802.11ac trådløst nett, Bluetooth 4.0, gigabit kablet nett, HDMI og DisplayPort, 4 USB 3.0-porter, 2 USB 2.0-porter, pluss analog og optisk lyd ut.

Også denne tassen vil komme i en Plus-versjon, da med 4 GB minne og 500 GB harddisk.

Zbox nano AQ02 har foreløpig ikke fått norsk pris og tilgjengelighet, men sett opp et prisvarsel i Prisguiden så får du beskjed når den er i butikkhyllene. Zbox EL750 er priset til 5400 kroner, mens EL730 vil koste 4600 kroner. De til vil trolig bli tilgjengelig i midten av april.

Zotac vil også komme med Steam-maskiner:
Spillmaskineri for enhver lommebok >>>

Kilde: Zotac

annonse