Tek.no

Nyhet

Trenger du alarm på skiene dine?

Nordmann prøver lykken på Kickstarter.

Kickstarter/montasje
22 Okt 2014 15:00

Skilåsene som er på markedet i dag fungerer kanskje greit for de fleste, men de skal visst være relativt enkle å bryte opp for proffe ski-tyver. Det er grunnen til at nordmannen Erlend Miller, i samarbeid med et internasjonalt team tilknyttet Universitetet i Oslo (UiO), har laget en alarm som kan sikre både ski og snowboard. Produktet kaller de AlpineHawk.

Nå har det nyopprettede selskapet AlpineTec lansert en Kickstarter-kampanje, hvor de skal prøve å samle inn 600 000 kroner i løpet av den neste måneden. Hvis de når målet vil de som støtter prosjektet motta ski-alarmen i oktober 2015, etter finjusteringer og testing av det nye produktet.

Nylig ble Kickstarter også offisielt lansert i Norge. Les mer om det på vår søsterside Tek.no.

Slik fungerer AlpineHawk

Selve dingsen klistres fast på skiene eller snowboardet og skrus til med en skrue. Til snowboard trenger du bare AlpineHawk-én enhet, mens ski-alarmen består av to deler. Via Bluetooth kommuniserer dingsen med smartmobilen din, slik at du kan aktivere og deaktivere alarmen.

På innsiden sitter det også en bevegelsessensor, et lite batteri og ikke minst en alarm som piper med 100 decibels styrke dersom noen prøver å rappe skiene dine. Samtidig får du umiddelbart varsel på telefonen din hvis det skjer.

Alarmen kan også brukes til å lokalisere en mistet ski i puddersnøen med noen tastetrykk på mobilen. Dersom noen prøver å fjerne selve AlpineHawk-en, begynner dessuten alarmen å ule også.

Selve dingsen skal ifølge utviklerne være så lett (50 gram) og liten at den ikke skal ha noen innvirkning på kjøreegenskapene dine. Se Kickstarter-videoen her:

Fra 200 kroner

Som med alle Kickstarter-prosjekter får de som er tidlig ute de beste prisene. Snowboard-utgaven av AlpineHawk går for 200-250 kroner for de som støtter prosjektet først. Ski-utgaven er litt dyrere: 350-450 kroner.

AlpineHawk vil i utgangspunktet bare komme i svart, men de har lovet å lage en blå og en hvit versjon i tillegg hvis de får inn dobbelt så mye som de ber om.

Prototypen de har utviklet fungerer med nyere Android-mobiler, men sluttproduktet vil i tillegg få støtte for iOS (iPhone 4S eller nyere).

Les mer på Kickstarter.

Smart-kjølebagen er det mest innbringende på Kickstarter
Har dratt inn nesten 68 millioner kroner »

(Kilde: Kickstarter, tips)

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading