Til hovedinnhold

Redaktør tiltalt for å hjelpe Anonymous

Skal ha gitt hackere tilgang til LA Times.

Twitter, Vincent Diamante / Flickr

Hva har Anonymous, Los Angeles Times og Reuters til felles? Matthew Keys, ifølge det amerikanske justisdepartementet.

Den 26 år gamle assisterende redaktøren for sosiale medier i nyhetsbyrået Reuters er nemlig siktet for å ha hjulpet den løst sammensatte hacktivist-organisasjonen Anonymous. Med hans hjelp skal de ha brutt seg inn på serverne og endret forsiden til nettavisutgaven av Los Angeles Times.

Dette kommer fram i en offentlig kunngjøring fra justisdepartementet i USA.

Risikerer 25 års fengsel

Matthew Keys er en kjent figur innen sosiale medier, og Twitter-kontoen hans ble for eksempel listet opp blant Times 140 beste for fjoråret.

Nå står 26-åringen tiltalt for tre punkter om å «overføre informasjon til skade for en beskyttet datamaskin», og risikerer totalt 25 års fengsel og bøter på 500 000 dollar (2,9 millioner kroner).

Keys jobbet som nettansvarlig for den California-baserte TV-stasjonen KTXL FOX 40 fram til 2010. TV-stasjonen blir eid av medieselskapet Tribune Company, som også eier Los Angeles Times.

– Stilig

Etter at arbeidsforholdet hos KTXL FOX 40 opphørte, skal Keys ha besøkt et diskusjonsforum og presentert seg som en tidligere Tribune Company-ansatt. Deretter skal han ha gitt Anonymous-medlemmer passord og brukernavn til serveren til Tribune Company, og oppmuntret dem om å «rote med nettsiden».

Minst én hacker skal ha klart å komme seg inn på nettsiden til Los Angeles Times og foretatt endringer på forsiden takket være innloggingsinformasjonen fra Keys.

Når Keys fikk vite om operasjonen under en samtale med hackeren, skal han ha svart «stilig».

Hvis han blir dømt for forholdene, kan Keys altså få en streng straff av det amerikanske rettssystemet. Rettssaken mot ham skal foran en føderal domstol den 12. april.

Hvem er denne mystiske skyggeorganisasjonen?
Anonymous under lupen »

(Kilder: The United States Department of Justice via The Guardian)

annonse