Nyhet

– Dette er appene du bør ha på iPhonen

Apple oppsummerer fjoråret, og spår hva som vil slå an i 2014.

Den store styrken til iOS-plattformen til Apple, i forhold til Android og Windows Phone, sies å være det gode app-utvalget.

I en pressemelding sier selskapet at de solgte apper for hele 10 milliarder dollar – 60 milliarder norske kroner – i 2013. Det er ny rekord. Ti prosent av det totale salget kom dessuten i desember.

– Utvalget av apper i denne perioden var fantastisk, og vi gleder oss til å se hva utviklerne får til i 2014, sier Apples innholdsdirektør Eddy Cue i pressemeldingen.

Mestselgende Apple-apper fra 2013

Blant suksessene fra året som gikk nevner Apple spillet Heads Up (utgitt av talkshow-verten Ellen DeGeneres), Moves (avansert skritteller), Afterlight (bildebehandling) og Impossible Road (spill) som noen av overraskelsene.

De aller største suksessene var imidlertid Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons (ikke tilgjengelig i Norge), Minecraft, QuizUp og Clumsy Ninja, hvorav samtlige er mobilspill.

Apple nevner også utviklerne bak appene Badland, Sky Gamblers: Storm Raiders, språk-appen Duolingo, Device 6 (interaktiv fortelling) og Procreate (tegneprogram til iPad) som de gleder seg til å følge i 2014.

Duolingo.

Google har foreløpig ikke laget en lignende oversikt for kjøp i applikasjonsbutikken Google Play. Både Candy Crush Saga og Minecraft ligger uansett høyt på listen over de mest innbringende appene til Android.

Nyttårsapper

Ikke nok med det; Nå som har vi bikket over til et nytt år, vil Apple forsøke å fortsette den gode trenden fra forrige måned med andre apper. Det årlige hysteriet rundt trening og kosthold, pengebruk og selvutvikling er like om hjørnet, og i den anledning har Apple-redaksjonen samlet et knippe apper de tror kan passe. Samlingen har de kalt New Year, New You (AppStore).

Her finner vi allerede populære apper, som Evernote, Day One, Sleep Cycle, Strava, Nike+ Running, TED og PayPal. Vi finner også spillet Ruzzle (tidligere Rumble), som Apple tilsynelatende mener bør telle som hjernetrim. Ellers er nok de skjulte perlene Fit Brains Trainer,som byr på skikkelig hjernetrim, og den smarte betingelsesappen IFTTT (kort for "If This Then That"), i alle fall for folk flest.

Spill er altså mest populært i App Store:
Dette er SteelSeries' trådløse spillkontroller til iPhone og iPad

(Kilder: pressemelding)

annonse