Til hovedinnhold

Neste generasjon Alienware er her

Frister med ny design og heftig innmat.

Dell / Istockphoto

Dell inviterte i dag pressen til sine lokaler for å ta en kikk på noen nye produkter, og i våre øyne var det selvsagt de nye Alienware-modellene som var det store trekkplasteret. Alienware er viden kjent for å være gode og solide spillmaskiner, og det var naturligvis knyttet en del spenning til hva som skulle avdukes denne gangen.

Philip Eide i Dell viser frem den nye Alienware 18.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

– Dette er en helt ny generasjon Alienware-maskiner, med ny design og ny innmat, fortalte Philip Eide, markedssjef for konsumentmarkedet i Norden og Irland.

Eide kunne også fortelle oss at Norge er det landet i Norden der Alienware går raskest unna. På de siste to årene skal salget ha doblet seg, og det er 17-tommeren som selger best.

Tre bærbare modeller

De tre Alienware-maskinene som stod utstilt var preproduksjonsmodeller, men bortsett fra litt småplukk var det så å si de ferdige produktene vi fikk se. Over seksti prosent av de viktigste mekaniske komponentene skal være lagd i metall, og det var således ikke så mye å si på kvaliteten – dette virker som solide saker.

Fra venstre: Alienware 14, 17 og 18.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

De nye modellene heter enkelt og greit Alienware 14, 17 og 18, der tallet naturligvis peker til skjermstørrelsen. Samtlige kan utstyres med Full HD-skjerm, altså en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. 14- og 17-tommeren har før øvrig panel av den litt matte typen, og sistnevnte kan sågar leveres med 3D-skjerm.

Velg farger etter lyst og humør.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Av andre eksterne nyheter nevner vi at makrotaster nå har funnet veien til Alienware 17 så vel som 18-tommeren. Den nye designen har dessuten gitt brukerne et helt nytt lysregime å leke seg med, der du blant annet har lys i pekeplaten og lysstriper langs datamaskinens sider.

Haswell og Nvidia

Innvendig har det skjedd flere forandringer fra forrige generasjon. Den viktigste er nok oppgraderte komponeneter, med Intels 4. generasjon av Core i7-prosessorer, også kjent som Haswell. Her har Alienware naturligvis fått på plass utgaven med fire kjerner.

18-tommeren er et 5,3 kilograms beist med SLI-grafikk og tilsvarende heftig kjøleløsning.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Til enklere bruk vil datamaskinen bruke prosessorens integrerte grafikkdel, men Alienware har naturligvis fokus på spill. For dette og andre oppgaver som krever mer grafikkrefter, skal Nvidias Optimus-teknologi sørge for svitsje over til de dedikerte løsningene.

De tre maskinene har alle skjermkort fra Nvidia GeForce 700-serien i ett eller annet kaliber. 18-tommeren er verstingen i dette selskapet, og vil i sin råeste konfigurasjon være utstyrt med to GeForce GTX 780M i SLI. Den vil også ha muligheter for overklokking av prosessoren.

Av andre spesifikasjoner må vi nevne opp til 32 GB minne og flere harddiskplasser – 14- og 17-tommeren har plass til tre, mens 18-tommeren kan ha fire disker eller SSD-er i en eller annen konfigurasjon. Datamaskinene har også fått på plass den nye nettverksstandarden 802.11ac.

Alienware hevder at de nye modellene skal ha en batteritid på seks til syv timer, men det er i så fall ikke under heftig spilling.

Kommer i salg denne uken

De tre modellene vil bli tilgjengelig i noen få forskjellige konfigurasjoner, og startprisene er klare. 14-tommeren begynner på 10 990 kroner, 17-tommeren 12 990 kroner og toppmodellen på 18 tommer vil koste 18 tusen, eller 17 990 for å være nøyaktig. Men dette er altså startpriser – det vil med andre ord være mulig å få en enda dyrere utgave dersom behovet er der.

Det skal være mulig å bestille de nye Alienware-maskinene på nett allerede denne uken, med forventet levering i løpet av sommeren.

Når du først har brukt så mye penger på en kraftig spillmaskin, er det lurt å gjøre ting rett: Slik utnytter du skjermkortet for å få rå grafikk »

annonse