Tek.no

Nyhet

Sony beholder fatningen

A-fatningen forsvinner ikke med det første.

Wikimedia Commons
28 Okt 2013 06:01

Sony har nylig lansert to speilløse kamerahus – Sony Alpha 7 og Alpha 7R – som begge har fullformat bildebrikke, men som likevel er svært kompakte.

Disse kameraene bruker den samme objektivfatningen som selskapets anerkjente NEX-familie, E-fatningen.

Les også: Her ser du et speilløst fullformatskamera

Kompakt, men proft

Nylanserte Sony Alpha 7 medfører ikke at Sony slutter med A-fatningsbaserte produkter.

Kameraene er altså speilløse, men er ikke rettet mot dette markedet spesielt. Derimot er det speilrefleksmarkedet Sony vil ta opp konkurransen med, og kameraene har egenskaper som til og med profesjonelle fotografer kan interessere seg for. I tillegg ønsker Sony å gjøre fullformatskameraer tilgjengelig til et prisnivå som også amatører kan ta seg råd til.

Hva med speilrefleksene?

På denne bakgrunnen kan det være grunn til å spørre seg om Sony er i ferd med å forlate sine speilrefleksbaserte produktfamilier.

Dette spørsmålet stilte nettstedet Amateur Photographer rett ut til Takahiro Hirata, Sonys produktsjef i Storbritannia, og dette var svaret de fikk: ”Vi vil ikke slutte med produktseriene som er basert på A-fatningen. Vi vil ha begge produktfamiliene”.

Ifølge samme nettsted kommer Sony til å lansere fem nye objektiver med E-fatning for fullformatkameraene sine de neste månedene.

Les også: Sniktitt: Potensiell fulltreffer fra Sony

(Kilde: amateurphotographer.co.uk )

Les også
Potensiell fulltreffer fra Sony
Les også
Her ser du et speilløst fullformatskamera
Les også
Sony gjør Alpha-serien speilløs
annonse

Les også