Tek.no

Nyhet

Snap avslører sitt tredje par solbriller: Spectacles 3

Nå har brillene to kameraer.

14 Aug 2019 08:05

Natt til onsdag norsk tid avslørte Snap et par smartbriller kalt Spectacles 3. Dette er den tredje utgaven av solbrillene de har lansert, og denne gangen har de lagt til et ekstra HD-kamera på framsiden for å kunne ta 3D-aktige bilder.

Selskapet selv sier at denne gangen sikter de seg inn på motefokuserte og kreative brukere, og mer en dobler prisen fra deres tidligere modeller.

Ta bilder av det du ser

Akkurat som Snaps tidligere solbriller er hovedpoenget at du enkelt kan ta bilder av det du ser, ved å trykke på en liten knapp på toppen av brillene.

For første gang er det imidlertid to kameraer på fremsiden, som tar bilder samtidig. Disse bildene kan slåes sammen til å skape en 3D- og dybde-effekt. Disse 3D-bildene skal du i senere tid kunne legge på forskjellige dybdeeffekter på. Litt som en utvidet versjon av ansiktsfiltrene du kan bruke i Snapchat-appen i dag.

Bildene du tar via Spectacles 3 kan overføres direkte til mobilen, eller lagres på selve solbrillene. De har nemlig 4 GB intern lagringsplass, som skal være nok til å lagre 100 videoer eller 1200 bilder. Bildene er nemlig ikke særlig store. Bilder blir lagret med en oppløsning på 1642 x 1642, mens videoer blir lagret i 1216 x 1216. Det er altså snakk om helt kvadratiske videoer og bilder.

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Snap avslører sitt tredje par solbriller: Spectacles 3

Det innebygde batteriet skal la solbrillene ta 70 videoer eller 200 bilder, og det vil ta 75 minutter å ladde dem opp via brilleetuiet.

Rent designmessig er det ingen tvil om at Snap har gått i en mer vågal retning en tidligere, med skarpe linjer og tykke rammer. De har også byttet ut plastrammene med lettvekts stål, og kommer i to forskjellige farger: Karbon eller mineral - også kjent som svart og beige/gult.

Dyre

Snaps tidligere solbriller har kostet omtrent like mye som litt kostbare, vanlige solbriller, med en prislapp på 150 dollar (1300 kroner). Spectacles 3 derimot koster hele 380 dollar (3400 kroner) i USA.

Tar vi en kikk på Spectacles.com, vil de imidlertid koste enda mer hvis du vil ha dem til Norge. Begge variantene av Spectacles 3 koster 370 euro (3670 kroner), og har en estimert leveringstid i november.

Du skal være veldig interessert i å ta bilder av hverdagen din for en sånn prislapp.

Les også
Snapchat slipper ny selfiemodus
annonse

Les også