Tek.no

Nyhet

Styr bankkontoen med SMS

Iris Andersson
8 Nov 2007 11:48

Få saldobeløp, utbetal til barn, venner eller overfør mellom egne kontoer. Beregn valuta eller lånekostnad. Betal regninger og se siste bevegelser på kontoen. Alt kan gjøres ved hjelp av mobiltelefonen, dersom du er DnB Nor-kunde.
Banken åpner nå for en rekke muligheter for full bankmobilitet. Der nettbank var en revolusjon i sin tid håper de nå mobilen skal føre til det samme. For nå blir det mulig å betale regninger uten bruk av hverken PC eller bankfilial.

Les også:
- Populær mobilbank
- Virusbølge mot mobilbankene
- Mobilbank for alle

Bank på farta
Via den nye mobiltjenesten kan du overføre penger til familie og venner, som også er DnB NOR kunder, med SMS. Du legger bare til familiemedlemmer og/eller venner du ønsker å overføre penger til på nettbanken. I tillegg anbefales det at du legger til en beløpsgrense.
- Slik får du selv kontroll over hvem du vil overføre penger til, og hvor mye du maks vil overføre til personen per måned, forteller avdelingsleder for mobil og kontofon, i DnB NOR, Ingjerd Blekeli Spiten til forbruker.no.
Dette kommer i tillegg til wapfunksjonen som banken har tatt i bruk tidligere. Ved å logge deg inn på mobil.dnbnor.no via wap kan du, kort sagt, gjøre det samme som i den "vanlige" nettbanken din. Betale fra, overføre mellom og overvåke kontoene dine. I tillegg kan du også kalkulere lån og bruke valutakalkulator.

Enkelt oppsett

Etter at du har opprettet SMS-funksjonen i nettbanken ved å sende "S" til 04800, kan du benytte tjenestene under:

Vi får også vite at du faktisk ikke trenger å sende hele kodeordet. Du kan sende en melding med "S" for å få vite hva slags beløp du har disponibelt på kontoen din, og "O" for å overføre.

Hva med sikkerheten?

Seniorrådgiver Torgeir Waterhouse fra Forbrukerrådet synes det er interessant utvikling, og roser DnB NOR for at de har tatt i bruk tjenester som allerede finnes. Det du skal være obs på er at du er selv ansvarlig dersom mobiltelefonen din havner i noen andres hender:

- Dette er en spennende utvikling som kommer forbrukeren til gode, men jeg er ikke sikker på om sikkerheten er god nok. Problemet oppstår hvis du legger til venner som senere misbruker tjenesten, men man kan jo stille spørsmål om dette er en reell risiko, sier Waterhouse.

Spiten påpeker imidlertid at sikkerheten er godt nok ivaretatt.

- Dette er noe vi er trygge på. Du setter selv en beløpsgrense på hver person, og all informasjon kommer på kontoutskriften din. Du må selv, akkurat som en lommebok og bankkort, passe på mobilen. Hvis du har venner eller barn som du ikke kan stole på, så sett dem ikke opp på listen, påpeker Spiten til forbruker.no.

Ifølge tall fra DnB Nor sendte over 600.000 kunder saldoforespørsel på SMS i oktober, og de forventer at antall brukere vil øke drastisk i månedene fremover.

annonse

Les også