Til hovedinnhold

Ber Apple om hjelp etter forgiftning

Blant annet skjermen i denne velkjente mobilen produseres av Wintek.

Kinesiske fabrikkarbeidere ber nå Apple om hjelp etter forgiftning. 137 arbeidere, som blant annet jobber med å lage trykkskjermer til Iphone, har opplevd en eller annen grad av nedsatt helse etter at de har vært utsatt for kjemikaliet n-hexane.

Nå har fem arbeidere fra den Wintek-eide fabrikken i Suzhou skrevet et brev til Steve Jobs.

– Får ikke nok kompensasjon

I brevet fortelles det om at Wintek ikke har gitt nok kompensasjon, at arbeiderne som faktisk har fått kompensasjon har blitt presset til å slutte og at det Wintek ikke har forsikret de ansatte om at regninger i forbindelse med sykdommer man kan pådrar seg i jobben blir tatt hånd om.

Arbeiderne som jobber med kjemikaliet opplever at de blir svake og trette, begynner å svette på hender og føtter og hovner opp på føttene og opplever smerte i forbindelse med det.

Ifølge eksperter BBC har snakket med kan daglig eksponering mot n-hexane forårsake varig helseskade.

Ifølge Wintek har n-hexane-kjemikaliet blitt tatt i bruk som en erstatter for alkohol fordi det fordamper fortere noe som forskynder produksjonshastigheten.

Apple sier stopp

– Vi krever at Wintek stopper med å bruke n-hexane og fremlegger bevis for at de har fjernet kjemikaliet fra deres produksjonslinjer, lyder brevet fra Apple.

I tillegg skal selskapet ha bedt Wintek om å sørge for skikkelig ventilering i fabrikken.

Wintek produserer ikke bare skjermer for Apple, men også HTC og Nokia er ifølge BBC på listen over produsenter som bruker Wintek-skjermer.

(Kilde: BBC)

Les også
– Apple er livredde for Android
Les også
Mann døde av elektrosjokk fra mobil
Les også
iPad 2-skjermen avslørt
Les også
Samsungs kunder er lei
Les også
- Apple må ta ansvar
Les også
Apple saksøker HTC
annonse