Til hovedinnhold

Dette er nytt i Android 2.3

Brukergrensesnittet på Android 2.3, også kjent som Gingerbread, er litt annerledes enn det vi kjenner fra 2.2. Men forskjellen er ikke stor. Målet har vært å gjøre telefonen enklere å lære, samtidig som det skal være raskere og bruke mindre strøm. Nå kan det se ut som om forskjellene er såpass små at produsentene ikke vil prioritere å rulle ut Android 2.3 på eksisterende mobiltelefoner.

Større taster
Tastaturet er endret så det skal være raskere å skrive på, samtidig som det er kommet en ny funksjon for merking av tekst. Når teksten er merket kan den enkelt kopieres, for siden å limes inn der du måte ønske det.Tasten du berører blir forstørret, og ordforslagene skal komme tydeligere frem enn før. Enkelte av bokstavene har fått sprettoppmenyer med alternative tegn.

Det er også mulig å skrive med flere fingre samtidig. Det gjør at du ikke behøver å bytte modus for å skrive store bokstaver eller hente symboler. Holder du på Shift-tasten mens du skriver en bokstav, såblir bokstaven stor, som på en vanlig PC-tastatur. På samme måte kan du holde på 123-tasten for å hente ulike symboler.

Det er sagt at Android 2.3 skal være bedre tilpasset nettbrett, og dette er en funksjon som antakelig har mest for seg på større skjermtastaturer

Sparer strøm og prosessorkraft
Denne versjonen av Android skal også håndtere applikasjoner som kjører i bakgrunnen på en mer effektiv måte. Telefonen sørger for at de ikke trekker unødig mye prosessorkraft, og kan om nødvendig stenge programmene helt. Dette skal gi bedre flyt i programmene, batterikapasitet.

Som bruker kan du også selv gå direkte til applikasjonskontrollen fra valg-menyen. Her ser du hvor mye ressurser hver enkelt applikasjon legger beslag på, og du kan stoppe applikasjonen eller sende tilbakemelding til utvikleren.

SIP og NFC
Den nye versjonen av Android åpner også for Internett-telefoni for brukere som har en SIP-konto. Men Google har gjort det mulig for mobilprodusentene å velge bort denne løsningen dersom operatørene de samarbeider med skulle ønske det.

En annen nyhet i Android 2.3 er støtte for NFC (Near Field Communications). Det gjør det mulig å bruke mobiltelefonen for å kommunisere med NFC-markører for å automatisere ulike hendelser. Du kan for eksempel plassere mobiltelefonen mot en NFC markør for å starte nedlastingen av en fil. NFC kan også brukes til mer avanserte tjenester, som adgangskontroll eller nøkkelkort.

For utviklere gir Android 2.3 bedre tilgang til telefonens ressurser, slik at de enklere kan utnytte de mange sensormulighetene, lydenheter, minne osv.

Må vente
Ingen produsenter vi har snakket med vil ennå si om det kommer en mulighet for å oppdatere eksisterende mobiltelefoner til Android 2.3. Om telefonene ikke har NFC-brikke eller nye bevegelsessensorer, så er det antakelig ikke så mye å hente på en oppdatering at produsentene vil bruke store ressurser på å tilpasse sine egne grensesnitt til det oppdaterte OS-et..

annonse