Tek.no

Nyhet

Microsoft kutter hardt i OneDrive-lagringen din

Går fra 15 til 5 GB gratis lagringsplass.

Microsoft/Tek.no
3 Nov 2015 14:50

I et blogginnlegg på nettsidene sine forteller Microsoft at de er i ferd med å kutte ganske drastisk i lagringsplassen på skylagringstjenesten OneDrive.

Blant annet kuttes gratistilbudet fra 15 GB til bare 5 GB lagringsplass, noe som gjør at de faller bak blant annet Google Drive, som fortsatt tilbyr 15 GB gratis lagringsplass.

Endringene trer i kraft i begynnelsen av 2016.

Her ser du endringene i OneDrive-tilbudene:

  • Gratis lagring går fra 15 GB til 5 GB
    Dette vil gjelde både fremtidige og nåværende kunder.
  • 100 GB- og 200 GB-abonnementene forsvinner
    Dette blir erstattet av et 50 GB-abonnement i begynnelsen av 2016, som vil koste 14 kroner i måneden (samme som 100 GB koster i dag).
  • De kutter «uendelig lagring» for studenter med Office 365, og de med Home- eller Personal-abonnement
    Nå får de 1 TB lagringsplass i stedet.

I blogginnlegget skriver Microsoft at de vil forsøke å gjøre kuttet i lagringsplass så hyggelig som mulig for brukerne. I praksis vil det si at de sender ut e-post-advarsel om at lagringsplassen din blir krympet, og at du har 12 måneder på deg å flytte filene til et annet sted, eller kjøpe mer lagringsplass.

Hvis du har et gratisabonnement i dag vil du få tilbud om et gratis Office 365-abonnement som varer i ett år. Dette inkluderer også én TB lagringsplass.

OneDrive ble misbrukt av noen kunder

Microsoft skriver ikke nøyaktig hvorfor de kutter i samtlige OneDrive-abonnement, men de nevner i blogginnlegget sitt at flere av brukerne deres har misbrukt tjenesten grovt. Blant annet skal flere brukere ha lastet opp hele filmsamlingen sin, TV-opptak og andre enorme filer, som resulterte i at flere av dem brukte over 75 TB lagringsplass. Dette skal være 14 000 ganger høyere enn gjennomsnitt-bruken på OneDrive.

Vi kontaktet Microsoft Norge for ytterligere forklaring på hvorfor de har valgt å kutte abonnementene sine såpass kraftig, men fikk til svar at de ikke kunne kommentere utover det som står i det offisielle blogginnlegget.

Nå blir skylagringsvalget lettere:
Vi samletestet skylagringstjenester i fjor, og fant en verdig vinner »

(Kilde: Microsoft via Tech Spot)

Les også
Microsoft fjerner irriterende OneDrive-begrensning
Les også
Det er priskrig i nettskyen
Les også
Her får du billigst skylagring
annonse

Les også