Til hovedinnhold

Sony lanserer lekker smartklokke som ligner på en vanlig klokke

«Wena» blir noe litt utenom det vanlige.

Sony

En av grunnene til at en del ennå sitter på gjerdet når det gjelder overgangen til smartklokker er kanskje at produktene skiller seg for mye fra vanlige klokker utseendemessig. Nå har Sony en smartklokke på trappene som er svært lik en vanlig klokke – og det av den eksklusive, lekre typen.

Klokken heter «Wena» og ble nylig lagt ut på Sonys eget folkefinansieringsnettsted First Flight, hvor produktet altså søker økonomisk støtte fra interessenter.

Konvensjonell analog-klokke

Wena står for «wear electronics naturally», og tanken er at klokken skal føles som et helt «naturlig» produkt som ikke skiller seg nevneverdig fra en konvensjonell klokke. I så måte har Wena blant annet ikke en digital skjerm, men derimot en vanlig urskive med fysiske visere.

Smartlokke-elektronikken er bygget inn i en separat del av klokken, nemlig reimen. Foto: Sony

First Flight-siden til produktet er riktignok kun på japansk, men det er tydelig at klokken kommer med elektronikk som er innebygget i reimen til klokken, slik at selve klokkehuset fungerer på samme måte som på et vanlig, analogt armbåndsur.

Ved hjelp av denne elektronikken byr klokken på et knippe smartklokke-funksjoner. Klokken brukes sammen med en mobilapp for å motta varslinger om SMS-er og e-poster via svake vibrasjoner, og appen gjør det også mulig å telle skritt og kaloriforbruk gjennom dagen.

Konfigurérbare lys og mobilbetaling

I tillegg har klokken også innebygde LED-lys som lyser i ulike farger avhengig av hvem det er du får meldinger fra. Du kan konfigurere hvilken farge på lyset som skal representere hvilke personer i den medfølgende applikasjonen.

Klokken har dessuten støtte for mobilbetaling via NFC-teknologien, men foreløpig bare for Sonys egen Felica-standard, som primært brukes i Japan. Det kan for øvrig være verdt å merke seg at Wena enn så lenge bare støtter iOS, men Android-støtte skal visstnok være underveis.

Planen er å lansere Wena til våren neste år, og prisene ligger på mellom 34 800 yen og 69 800 yen, som tilsvarer cirka 2400 kroner og 4700 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon kan du finne på produktsiden, men denne er dessverre ennå kun på japansk.

Kinesiske Huawei har også en ny smartklokke på vei: Nå har nye opplysninger om klokken lekket på nettet »

(Via The Verge)

annonse