Tek.no

Nyhet

Apple vil ha 849 kroner for denne magnetiske plastputen

Skal gjøre det enklere å lade Apple Watch.

Apple
19 Nov 2015 10:41

Etter solid omtale i lang tid ble Apples smartklokke Apple Watch omsider lansert i Norge forrige måned. Nå følger Apple opp med sin første offisielle ladestasjon til smartklokken.

Ladestasjonen, eller dokkingstasjonen som noen kanskje vil foretrekke å kalle det, har fått navnet «Apple Watch Magnetic Charging Dock» og er nå lagt ut for salg på Apples hjemmesider. Den norske prisen er 849 kroner.

Skal gjøre ladingen enklere

Dermed har man altså nå flere alternativer å velge mellom i tillegg til den magnetiske ladekabelen som følger med Apple Watch-klokkene. Den nye ladestasjonen er kompatibel med både 38 mm- og 42 mm-versjonene av klokken.

Ladestasjonen lar deg også lade Apple Watch-klokken i sidelengs posisjon. Foto: Apple

Hvorvidt produktet er verdt den relativt høye prisen kan nok diskuteres, men meningen er altså å gjøre ladingen mer bekvem ved at man simpelthen legger klokken flatt på ladere for å lade opp klokken. Man kan også legge den i «oppreist» posisjon ved å vippe opp selve ladeenheten i midten.

Aktiverer vekkerklokkemodus automatisk

Om du velger å legge klokken fra deg på denne måten vil den for øvrig automatisk aktivere vekkerklokkemodusen. Det vil si at du kan benytte smartklokken som nattbordklokke. Stasjonen benytter altså den samme magnetiske tilkoblingen for induksjonslading som Apple Watch kommer med.

Stasjonen kobles til via en medfølgende Lightning-til-USB-kabel, og denne må du tilsynelatende igjen plugge inn i den samme USB-laderen som kom med Apple Watch-klokken, siden en USB-lader ikke ser ut til å følge med ladestasjonen.

I mellomtiden blir den konkurrerende Android Wear-plattformen stadig bedre: Nå har den fått støtte for LTE »

(Via 9to5mac)

Les også
Norsk barneskoleelev fikk støt – nå kaller Apple tilbake iPad- og Mac-ladere
Les også
Apple Watch er fremdeles overlegen på smartklokke-markedet
Les også
Denne Apple Watch-kopien koster 220 000 kroner - og er ikke engang smart
Les også
Lanserte nøkkelringbatteri til Apple Watch
Les også
Apple Watch: Slik erApple Watch i bruk
Les også
Apple Watch-datoen er avslørt
Les også
Nå har Apple Watch fått norske priser
annonse

Les også