Til hovedinnhold
NyhetÅrets produkt 2014

Dette er årets dataprodukter

Vi har kåret vinnerne av årets bærbare PC og flere andre kategorier.

Shutterstock/ Elnur/Rolf Wegner

Det er ikke mange dagene igjen av 2014, og vi kan lene oss godt tilbake i godstolen mens vi mimrer om alle de spennende produktene vi fikk stifte nærmere bekjentskap med i året som gikk.

Få også med deg kåringen av Årets produkt i kategorien lyd og bilde og Årets kameraer »

Her har vi plukket våre favoritter, fra en rekke forskjellige produktkategorier. Vi snakker om alt fra SSD-er til bærbare datamaskiner og trådløse rutere.

Årets kabinett

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Phanteks Enthoo EVOLV

Kabinettåret 2014 har vært ekstremt spennende, det er virkelig lenge siden vi har sett så mange flotte produkter. Det har også gjort jobben med å finne det råeste litt ekstra hard.

Øverst velger vi å sette Phanteks Enthoo EVOLV. Dette er riktignok ikke et kabinett som passer alle, for det har sine små særegenheter. Likevel føler vi at totalløsningen er så god at den må premieres. Har du ikke noe i mot mATX-formatet og en manglende plass for optisk drev i fronten bør du absolutt sjekke ut dette kabinettet.

Et annet kabinett som kom veldig godt ut er Jonsbo W2. Dette kabinettet støtter full ATX, men er fremdeles både snertent og særdeles godt gjennomført.

Årets ruter

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Asus RT-AC87U

Det har kommet mange rutere i år, ikke minst rutere som støtter 802.11ac. Det er et par år siden denne standarden kom, men det er fremdeles kjappeste standarden på markedet. Nå har den virkelig modnet, og det finnes mange spennende produkter som kan nyte godt av den ekstra ytelsen.

Den mest spennende trådløse ruteren i år synes vi er Asus RT-AC87U. Det som er spesielt med denne er den ekstremt kraftige maskinvaren på innsiden, her er det krefter nok til at det kan være mange kravstore brukere koblet til hele tiden.

I tillegg kommer denne ruteren med fire ac-kanaler, mot tre som er vanlig på de fleste andre. Denne ekstra kanalen gjør at data kan flyttes enda litt kjappere, om du har en klient på andre siden som kan ta i mot tilsvarende datamengder.

Årets skjermkort

Foto: Varg Aamo, Tek.no

Nvidia GeForce GTX 970

Etter månedsvis med spekulasjon lanserte i høst to splitter nye toppmodeller i GeForce-serien. Med den helt nye Maxwell-arkitekturen som utgangspunkt ble disse, kalt GeForce GTX 970 og GTX 980, raskt to av våre favoritter. En kombinasjon av skyhøy ytelse, riktig pris og lavt strømforbruk – og dermed også lav varmeutvikling – er nemlig svært lett å like, og da disse to kortene ble lansert stanset like godt Nvidia produksjonen av sine to forrige toppmodeller.

Årsaken er lett å se: Selv det enkleste av disse to nyhetene leverer på samme nivå som GeForce GTX 780, og i noen utførelser også GTX 780 Ti – men til en merkbart billigere penge. Når man får ekstremt høy ytelse på billigsalg, og attpåtil med mindre støy og varme, er det dermed enkelt for oss å kåre GeForce GTX 970 til årets skjermkort. Det er mulig å finne kort som yter bedre, for eksempel storebror GeForce GTX 980, men det er veldig mange år siden noe skjermkort leverte like mye per krone som dette kortet.

Årets SSD

Foto: Varg Aamo, Hardware.no

OCZ Vector 150 240 GB

Den beste ytelsen vi har sett i våre tester er det OCZ Vector 150 240 GB SSD som byr på. Den koster i dag drøyt 1400 kroner, som er en solid nedgang fra da vi først testet den, og vil passe fint til både lette oppgaver som kontorarbeid, og tyngre oppgaver som foto- eller videobehandling.

Hvis pris ikke er noen hindring kan du også få dobbelt så mye plass, med en OCZ Vector 150 480 GB SSD, for omlag en tusenlapp ekstra.

Årets prosessor

Foto: Sindre Eldøy - Hardware.no

Intel Core i7 4790K

Det har kommet mange spennende prosessorer på markedet i år, og helt på toppen finner vi Intel Core i7 4790K. Dette er en kjapp prosessor med et hyggelig effektforbruk, som også er egnet til overklokking.

Prisen gjør den overkommelig for de fleste, og om den er hakket for dyr er også lillebroren Core i5 4690K ganske spennende.

Årets bærbare PC

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Asus ROG G751

Med ROG G751 har Asus laget en nær perfekt spillbærbar.

Visst er den litt mer klumpete, og den veier også noe mer enn enkelte konkurrenter — men den ekstra plassen og den ekstra vekten er der av en grunn. En eksepsjonell god kjøleløsning, med to kraftige kjøleblokker og to uavhengige vifter, sørger for at de kruttsterke komponentene i maskinen kan yte sitt aller beste — uten at det høres ut som de anstrenger seg over hodet.

Du kan spille på biblioteket om du vil, og spillene kan du virkelig nyte. På den skarpe og livlige IPS-skjermen knar grafikkortet seg gjennom samtlige nye spilltittler lett som bare det. Sjekk bare testresultatene.

Den koster deg en solid slump med mynter, men så vil også ROG G751 uten å mukke tilfredsstille selv den mest kresne spilleren i lang tid fremover.

Årets tastatur

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Razer Blackwidow Chroma

2014 har vært året der det har kommet særdeles fargerike tastaturer på markedet. Mens det tidligere har vært fokus på mekaniske tastaturer er det nå full fart med multifarget bakgrunnsbelysning på tastaturene, der brukeren selv kan velge fargen.

Det er tre slike fargerike alternativer å velge mellom, du har de tradisjonelle Cherry MX RGB-tastene, i tillegg har både Razer og Logitech kommet med sine alternativer.

Av disse er det Razer Blackwidow Chroma som stikker av med vår gunst. Det er et skikkelig gromtastatur, med full kontroll på slagmarken.

Få også med deg kåringen av Årets produkt i kategorien lyd og bilde og Årets kameraer »

annonse