Til hovedinnhold

iPhone 4 er fremdeles bestselgeren

Men åtte av ti solgte smarttelefoner kjører Android.

Netcom presenterer i dag tall som viser at iPhone fremdeles er den mest solgte mobiltelefonen i deres kanaler. Inn på topp 10-lista kommer også Sony Ericssons X10 mini pro. Tisammen er hele sju produsenter representert på lista over de 10 mest solgte smartmobilene i Netcoms kanaler.

En suksessmodell

To av tre smarttelefoner bruker Android som operativsystem med Samsung Galaxy S II som den mest populære Android-telefonen. iPhone 4 beholder førsteplassen også denne måneden, men salget av Galaxy S II øker stadig.

- Vi observerer at de fleste mobilleverandørene har én modell som selger i store volum, noe som er tilfellet for Samsung med Galaxy S II, SonyEricsson med Arc, LG med Optimus X2 og ZTE med Blade. Dette vitner om at det er vanskelig å posisjonere seg med høyt salg på flere modeller i det norske smarttelefonmarkedet, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom.

Blant smarttelefonene som ble solgt gjennom NetComs salgskanaler i september har 31 prosent Apples iOS som operativsystem, 62 prosent kjører på Googles Android og 1 prosent på Symbian.

De mest solgte smarttelefonene i september:*

1. (1) iPhone 4
2. (2) Samsung Galaxy S II
3. (3) ZTE Blade
4. (10) Sony Ericsson ARC
5. (9) HTC Sensation
6. (7) Nokia N8
7. (6) HTC Wildfire S
8. (5) Samsung Galaxy 5
9. (4) LG Optimus 2X
10. (ny) Sony Ericsson X10 mini pro

* Listen er satt opp i rekkefølge etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (55 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

annonse