Til hovedinnhold

Ny AMD-driver skal øke Battlefield 4-ytelsen betraktelig

Får støtte for «Mantle».

Nye lekkasjer på nettet viser at AMDs driverpakke Catalyst skal komme i versjon 14.1 Beta i løpet av kort tid. Dette blir en av de større oppgraderingene fra selskapet på lenge, der blant annet det nye grensesnittet Mantle vil være på plass, melder Sweclockers.

Selskapets nye grensesnitt skal ta opp kampen med DirectX, og ifølge AMD selv vil det nye grensesnittet gi deg opptil 45 prosent bedre ytelse i spillet Battlefield 4 – i forhold til hva du får med DirectX.

Kommer i kjølvannet av Kaveri?

De nye driverne er forventet å komme i løpet av denne måneden, altså i kjølvannet av AMDs nye storsatsing Kaveri, som regnes som selskapets viktigste prosessor på årevis. Den nye prosessorserien har også innebygget støtte for blant annet Mantle.

Utenom det nye grensesnittet vil den nye driveren inneholde en rekke forandringer. Catalyst 14.1 Beta vil inneholde støtte for AMDs nye Trueaudio-teknologi, som blant annet gjør det enklere for deg å høre hvor fienden befinner seg når du spiller. Samtidig er det flere nye muligheter for å legge til stemmer, effekter og filtre enn tidligere.

Bedre Frame Pacing-støtte

For å bøte på varierende rendingshastighet har AMD utviklet det de kaller Frame Pacing. Denne funksjonen skal gi deg mer jevn grafikk og vil gjennomgå en rekke forandringer i den nye programvareoppdateringen.

Blant annet skal funksjonen få støtte for 2560 x 1600 piksler, og det vil bli mulig å kjøre Eyefinity på flere skjermer med skjermkort som ikke har CrossFire-teknikken XDMA. Kort fortalt bruker du da PCI-Express i stedet for en dedikert bro mellom grafikkortene, når du kjører et oppsett med flere skjermer.

Får støtte for ny DirectX-versjon

AMD satser allikevel ikke alt på et kort med sin nye oppdatering. Selv om de introduserer sin egen storsatsing Mantle, vil du også få støtte for den nyeste versjonen av grafikkgrensesnittet DirectX, versjon 11.2.

AMD opplyser at samtlige Radeon 7000- og 8000-kort, i tillegg til Radeon 200, skal ha støtte for alle de nye funksjonene i DirectX 11.2.

Har du noen gang lurt på hvordan et skjermkort fungerer?
Les vår guide der vi ser nærmere på hvordan dette kortet jobber (Ekstra) »

(Kilde: Sweclockers)

Les også
Skal du spille Thief må du ha ny AMD-driver
Les også
Nå kan du få nesten 50 % bedre ytelse i Battlefield 4
Mer om
annonse