Til hovedinnhold

Nå kan du bygge din egen tankestyrte datamaskin

Kickstarter-prosjekt gir selvbyggere spennende muligheter.

Det går som regel en stund mellom hver gang vi hører om såkalt tankestyringsteknologi, men selv om feltet ennå kan anses som relativt smalt finnes det definitivt dem som ønsker å bringer teknologien videre.

Som nettstedet Fast Company melder har noen av disse nå lansert et nytt konsept på Kickstarter, som burde være av interesse for selvbyggere med fascinasjon for tankestyring.

Lag ditt eget tankestyrte system

To New York-baserte oppfinnere ved navn Joel Murphy og Conor Russomanno har nemlig kommet opp med en «gjør det selv»-plattform som gjør det mulig for hvem som helst med visse datatekniske ferdigheter å bygge tankestyrte duppeditter.

OpenBCI-kretskortet.Foto: Kickstarter

Konseptet heter «OpenBCI» og er en åpen, konfigurérbar plattform som kan brukes til å utvikle såkalte BCI-grensesnitt («brain-computer interface) av ulike typer.

Rent maskinvaremessig består OpenBCI av et spesielt kretskort med en programmérbar mikrokontroller, og et antall elektroder som brukeren kan feste på hodet.

Disse elektrodene fanger opp EEG-signaler, altså elektriske signaler fra hjernen, og sender dem deretter trådløst til kretskortet, som er designet spesifikt for å registrere slik signaler. Derfra kan altså sendes videre til den program- eller maskinvaren du ønsker å styre med signalene.

Stor suksess på Kickstarter

Utviklerne understreker at OpenBCI-konseptet ikke er ment å skulle brukes «rett ut av boksen», men skal snarere invitere andre interesserte til å finne bruksområder for teknologien og utvikle applikasjoner.

Samtidig skal plattformen visstnok være relativt enkel å komme i gang med, og utviklerne har blant annet laget programvare-maler til å visualisere og prosessere hjernesignalene. Maskinvaren skal også være kompatibel med eksisterende EEG-applikasjoner som BrainBay og OpenVibe.

Prosjektet slo veldig godt an på Kickstarter og oppnådde 215 000 dollar innen fristen, noe som var over det dobbelte av finansieringsmålet. De første eksemplarene skal etter planen sendes ut til donorer i mars. Gå til Kickstarter-siden for mer informasjon, og sjekk ut video under.

Forskere har brukt hjernebølger som innloggingsløsning: «Pass-tanker» kan erstatte passordene »

(Kilde: Kickstarter, via Fast Company)

Mer om
annonse