Til hovedinnhold

Dette er de drøyeste maskinene vi fant i Taiwan

Computex handler om mer enn ny maskinvare, her er de råeste byggene.

De tre første kabinettene

Hardware.no/Taipei: Det er mange kreative grep man kan gjøre på en messe på Computex, for å sørge for oppmerksomhet rundt produktene sine. Noen sverger til båsberter, eller booth babes. Andre satser på ekstra fet maskinvare, og da gjerne casemods.

På årets Computex var det ekstra mye av begge deler, men akkurat nå skal vi konsentrere oss om de litt mer gjennomførte og spesielle maskinene. Len deg tilbake og studer hvert bilde under nøye – hver maskin har et hav av detaljer.

Modderen OrthusWong, med X79 Iron Tiger.
megkorea har laget maskinen «Tundra».

Av de mange spennende prosjektene vi fant, står «Tundra» frem som en av våre favoritter. Maskineriet er vannkjølt fra topp til tå, med dobble radiatorer for å få varmen unna.

Legg merke til de utallige detaljene som er strødd utover hele kabinettet, fra nummereringen av harddiskbrønnene til hver eneste kabel og vannrør som er pent strukket i nøyaktige baner. På toppen av kabinettet er det et spesialbygget kontrollpanel som regulerer hastigheten på viftene, pumpen og de utallige lysdiodene. Her kommer også viktig nøkkelinformasjon frem.

masbuskado2, med Opprexx.

Blant de mange spennende kabinettene var det flere av dem som bar et militært tema. De to bildene over viser «Opprexx», som faktisk er to maskiner med mini ITX-hovedkort.

Den ene har en spesialbygget vannkjølingsløsning med egen lakkering for å stå i stil til resten av maskinen, mens den andre er passivt kjølt. Legg også merke til detaljene på minnemodulene – ingenting er lagt opp til tilfeldighetene her.

Bli med over på neste side, så titter vi på enda flere kabinetter »

De fire siste kabinettene

Juthos, med Pruvincia de Vares. Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Sånn ser den ut på innsiden.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
En mindre variant hos Bitspower.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Marc Molella, med Armor A30 , en World of Tanks mod. .Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Siste modell ut var også stilt ut hos Thermaltake, og arver nok litt på førstemann med sitt stridsvogn-tema. Den er ikke like detaljrik som den første modellen, med så er den også langt større.

Det hele hviler på store belter, er spesiallakkert fra topp til tå og kommer med en kraftig kanon på toppen.

Vi fant andre drøye ting på Computex også, blant annet en skikkelig ekstrem alt-i-ett-maskin »

annonse