Tek.no

Nyhet

Forskere har laget "papirtelefon"

10 Mai 2011 10:21

Forskere ved Queen's University i Canada og Arizona State University har utviklet det de kaller en "papirtelefon" ("paperphone") – som er en fullt funksjonell smarttelefon med såkalt E-Ink-teknologi.

Med papirtelefonen kan man for eksempel motta og foreta telefonsamtaler, lagre e-bøker og spille av musikk. I motsetning til vanlige smarttelefoner, er papirtelefonen langt mer fleksibel når det gjelder å få plass i lommen eller vesken – og kan til og med brukes når den er bøyd.

– Dette er fremtiden, sier Roel Vertegaal, skaperen og en av de ledende forskerne bak prosjektet. – Alt kommer til å se og føles som dette innen fem år.

Elektronisk papir

Papirtelefonens søsterprodukt, Snaplet.

Vertegaal fortsetter: – Denne datamaskinen ser ut, føles og fungerer som et lite ark med interaktiv papir.

– Du kan interagere med den ved å bøye den til å bli en mobiltelefon, bla på hjørnet for å navigere gjennom sider og skrive på den med en penn, sier han. Den siste funksjonen kommer av en innebygget Wacom-tablet, som gjør enheten enda mer papiraktig ved at man kan skrive på den.

Papirtelefonen konsumerer ikke noe strøm når den ikke er i aktiv bruk og har en skjerm på 3,74 tommer av tynn og fleksibel E-Ink-teknologi.

Innsiden består av en krets med sensorer som tåler å bli bøyd, og de gjenkjenner til og med forskjellige bøyemåter. Dette gjør at man lettere kan navigere, ringe, velge sanger og så videre ved å bøye på telefonen.

Mange muligheter

Forskerne har også utviklet en liknende enhet – Snaplet – som kan bli båret og fungere som en klokke. I tillegg kan den bli benyttet som en PDA når den er flat, eller telefon når den blir buet. Mulighetene ser ut til å være mange.

De bøyelige og fleksible enhetene vil offisielt presentert på CHI 2011-konferansen i Vancouver den 10. mai.

(Kilde: Gizmag)

Les også
Dette Leica-kameraet har du råd til
Les også
La solen og godstolen lade mobilen
Les også
Denne skjermen kan bøyes som papir
annonse

Les også