Tek.no

Nyhet

Norske Bipper med millionavtale

Marte Ottemo
7 Apr 2010 08:48

Trebarnsmoren Silje Vallestad er grunnlegger og daglig leder i Bipper Communications, og selskapets tjeneste er den første kommersielle anvendelsen i Europa av Motorola Networks iSIM applikasjonsplattform.
Bipper skal gi barn en tryggere mobil hverdag, gjennom en nettbasert mobilportal som gjør at foreldre kan bestemme hvordan barnet skal kunne bruke mobiltelefonen.
Motorolas nye iSim-plattform gjør det mulig å ta i bruk en hvilken som helst mobiltelefon på en rekke nye, innovative måter. Bipper er først ut i verden med å ta i bruk den nye plattformen. iSim et supertynt sim-kort som klistres under det vanlige sim-kortet fra mobiloperatøren.
- Gjennom det tynne ekstrasimkortet og en portal på internett vil foreldre kunne ha oversikt over og definere hvordan de yngste barna skal bruke telefonen. Foreldrene kan styre med hvem, når og hvor mye barna får bruke mobilen. I tillegg inkluderer Bipper en trygghetsalarm og en lokaliseringstjeneste, sier Vallestad til Nettavisen.
Foreldrekontrolltjenesten fra Bipper vil hjelpe foreldre å bestyre barnas godkjente nummerliste via Bippers nettside. Foreldrene kan dermed overvåke barnets mobiltelefonbruk gjennom en brukervennlig nettside og holde rede på blant annet hvem de kommuniserer med, hvor mye de bruker mobiltelefonen og når de bruker den. Bipper tilbyr også sikkerhetsalarm og en lokaliseringstjeneste, og hele nettportalen er integrert mot sosiale nettverk.
Bippers iSIM-applikasjon lanseres først i Bulgaria og Norge i 2010, for deretter å bygges ut over resten av EMEA. Tjenesten er også planlagt lanserte i Nord-Amerika i løpet av året

Les også
Hevder mobilgigant stjal Bipper-idé
Les også
Tele2 får kjeft for barnesporing
Les også
Norsk mobiltjeneste klar for verdenslansering
Les også
Telenor lanserer SikkertBarn
Les også
- 150 mobilkroner er nok
Les også
Alle må tenke sikkerhet
annonse

Les også