Til hovedinnhold

Se hvor lekre Windows 8-appene blir

Slik skal Microsoft få utviklerne over på Windows 8-nettbrettene.

Windows 8 er den første Windows-versjonen som er spesielt tilpasset nettbrett, blant annet med et helt nytt brukergrensesnitt kalt Metro.

Microsoft har imidlertid én stor utfordring: For at de skal lykkes med Windows 8 på nettbrett, må apputviklerne komme på banen og lage apper som er tilpasset Metro-brukergrensesnittet. Både Android og iOS-operativsystemet som brukes på iPad har et enormt forsprang når det gjelder utvalg av apper.

Nå har Microsoft laget en designguide som viser hvordan skjermbildene i iOS-apper kan tilpasses Metro-grensesnittet i Windows 8.

Slik ser Microsoft for seg at en foto-app vil kunne se ut på et Windows 8-nettbrett.

– Vi ønsker å hjelpe designere og utviklere som er kjent med iOS med å se for seg hvordan appene deres vil se ut med designretningslinjene til Metro, heter det i designguiden.

I illustrasjonene i designguiden viser Microsoft et nettbrett som tilsynelatende har en mye større skjerm enn iPad-en.

I Metro-appene (til høyre) brukes fingerbevegelser for å navigere, i stedet for å gå via menyelementer, som på iPad. Ved å klype to fingre sammen over et bilde vises en oversikt over måneder og år, slik at du raskt kan hoppe direkte til alle bildene som er tatt en bestemt måned.

Her kan du lese hele designguiden.

Microsoft har også laget en guide med informasjon om hvordan app-utviklere kan tjene penger på Windows 8-apper.

De første nettbrettene med Windows 8 vil antagelig bli lansert til høsten, ifølge Bloomberg. Mens det store flertallet av nettbrettene i starten vil være basert på Intel-prosessorer, vil det også bli lansert nettbrett som benytter ARM-baserte prosessorer. Windows 8 er det første operativsystemet fra Microsoft som kommer i en versjon som fungerer på ARM-arkitekturen, som er den mest brukte prosessorarkitekturene på Android-nettbrett, og som også brukes i Apples iPad.

Her kan du lese om Microsoft Surface-nettbrettet som skal konkurrere med iPad.

Slik vil en funksjon for bildedeling kunne fungere i en Metro-app.
annonse