NyhetNikon finpusser på flaggskip-kompakten

Nikon P7100 får bedre betjening

Nikon forbedrer en del og lar resten være i fred.

For en tid tilbake begynte Nikon endelig, etter mange år med uinteressante modeller, å selge potensielt gode kompaktkameraer tiltenkt entusiastene. Først og fremst var det P7000 som stod for den profilendringen, og kameraet var så absolutt lovende, men ikke perfekt. Nå har Nikon fikset på en del av problemene, og latt resten være i fred. Slikt kan vi like!

Oppløsningen er den samme som tidligere, nemlig 10 megapiksler, og det samme er skjermstørrelsen, objektivet og størrelsen på bildebrikken. Alt dette var brukbart på P7000, og Nikon har heldigvis visst bedre enn å fikle med noe som virker. P7000 fikk imidlertid kritikk for treg RAW-ytelse, og dette er noe Nikon har tatt til seg og tatt følgende av. Nikon P7100 har nemlig fått en ny bildeprosessor som skal gi bedre ytelse både på dette og andre områder. Selv om skjermen er like stor som før, skal den for eksempel nå være atskillig bedre. I følge Nikon skal den kunne vise praktisk talt hele sRGB-fargerommet, og har en kontrast på rundt 800:1.

I tillegg har P7100 fått en del forbedringer på utsiden. Blant annet har det fått et ekstra kommandohjul, som betjenes med pekefingeren, og en ny Fn-knapp, slik at det nå har to av typen, det vil si Fn1 og Fn2.

P7100 har også tre brukerinnstillinger, U1, U2 og U3, hvor man kan lagre forskjellige oppsett av kameraet. Disse vil inkludere en rekke innstillinger, som vanlig med slike, men i tillegg vil man kunne lagre zoominnstillinger, slik at kameraet kan "hoppe" direkte til en valgt brennvidde.

Nikon Coolpix P7100 har norsk salgsstart 22. september. Den veiledende prisen blir kr 4690,- men de første nettbutikkene har allerede fått priser på kameraet, og de er noen hundrelapper lavere enn veiledende, allerede nå.

annonse