Til hovedinnhold

Dette kameraet er en skikkelig kasteball

Fotoballen tar panoramabilder i luftige svev.

Nå og da dukker det opp nye kamerakonsepter hvis originalitet vekker oppsikt, selv om nytteverdien kanskje er heller uviss.

Nå har forskere ved Det tekniske universitetet i Berlin kommet opp med nettopp et slikt konsept. Kreasjonen har fått det klingende navnet ”Throwable Panoramic Ball Camera”, et navn som avslører både fasongen og funksjonen til kameraet.

Fotoballen.

For kameraet er formet som en ball, og det tar 360 graders panoramabilder når det kastes opp i lufta. Selve bildet knipses idet kameraet er på sitt høyeste punkt, rett før det faller ned igjen. For å få til dette er kameraballen utstyrt med et akselerometer.

Fotoballen bruker 36 to-megapiksels mobilkameraer med fast fokus, og disse er montert på et skrog som er dekket av beskyttende skumgummi.

Det utradisjonelle kamerakonseptet skal etter planen vises frem på Siggraph Asia 2011, en messe for nye oppfinnelser. Dersom forskerne får sjarmert en investor, blir kanskje fotoballen en ny slager under juletreet om noen år.

Og kanskje slipper bryllupsfotograf Mike Larson å ødelegge kameraet sitt. Larson er kjent for å ta luftige bilder ved å kaste speilreflekskameraet sitt i lufta, noe vi skrev om for en stund tilbake.

Les også: EOS 7D på helikopter

(Kilde og foto: Jonas Pfeil)

Les også
Tør du å ta bilder på denne måten?
Les også
EOS 7D på helikopter
annonse