Nyhet

Står du fortsatt i taxi-kø?

Drosjeselskaper frykter tapte inntekter på grunn av bestilling via apper.

Apper som Taxi Nå!, TaxiStation og Click A Taxi har gjort det raskere å bestille taxi. Det appene gjør er å søke opp nærmeste taxi-holdeplass, eller nærmeste taxi, og dette er i utgangspunktet effektivt både for deg og drosjesjåførene.

Ifølge rb.no er derimot flere drosjeselskaper på Romerike bekymret over denne utviklingen. Daglig leder Dag Bakke i Øvre Romerike Taxi hevder at systemet ikke er trygt nok, og derfor velger hans taxiselskap å stå utenfor ordningen. For hver bestilte tur må nemlig taxiselskapet ut med en sum til de som har laget appen, og det kan slå uheldig ut i helgene.

– Er det stort trykk på en lørdag klokka tre og alle skal ha taxi, kan folk bli stående og trykke på mobilen flere ganger for å bestille. Det er ikke bra. Hver bomtur for oss koster penger. Og her finnes ikke et system som gjør at vi får betalt for bomturene, sier Bakke til rb.no.

Taxus Akershus, som har vært med på prøveordningen til appen TaxiStation, er mer redd for å miste kontroll over sin egen kundestrøm. Appene kan bety at faste kunder plutselig velger andre taxiselskaper, og ifølge daglig leder Dag Skramstad i Taxus Akershus er konkurransen i fylket allerede beintøff. Likevel:

– Vi vet at bestilling via apper er framtiden, sier Skramstad.

Derfor har hans drosjeselskap gått i dialog med Click A Taxi også. I tillegg utvikler de en egen app som kun vil gjelde Romerike, Asker og Bærum. På den måten har de selv kontrollen over alle bestillinger.

Les også: Denne appen bestiller taxi for deg

Bruker du en taxi-app når du trenger drosje? Kommenter i forumet nederst på siden!

(Kilder: rb.no (Romerikes Blad))

Les også
Denne appen bestiller taxi for deg
annonse