Til hovedinnhold

Toshiba slipper gigantisk nettbrett

Produsenten lanserer tre nye varianter Android-brett, og ett av dem er STORT.

Da Toshiba lanserte nettbrettet AT200 Excite i forkant av fjorårets IFA-messe var det mange som sperret øynene opp. Det gjorde vi også da vi fikk se nærmere på verdens tynneste nettbrett i Berlin. Nå slipper Toshiba tre nye modeller i Excite-serien, og denne gangen går de i motsatt retning.

De nye nettbrettene har fått navn etter størrelsen; Excite 7.7, Excite 10 og Excite 13.

Alle de nye Excite-modellene kommer med nyeste utgave av Google Android-menyer, altså Android 4.0 med tilnavnet Ice Cream Sandwich. Her loves det også at menyene skal være uten endringer i forhold til Googles originalutgave. For å drive nettbrettene har Toshiba hentet brikker fra Nvidia. Alle brettene er nemlig utstyrt med firekjerners Tegra 3-brikker.

Toshiba Excite 13 blir sannsynligvis markedets største nettbrett når det kommer.
Baksiden av Excite 13.
Det største medlemmet i Excite-familien trenger egen lader.

Excite 13

Som du kanskje alt har gjettet er Excite 13 det største av Excite-brettene. Nettbrettet gir deg 13,3 tommer tumleplass fordelt over 1600 x 900 piksler. Som vanlig har oppløsningen fått et kjælenavn, og Toshiba har enkelt og greit kalt denne for HD Plus.

Selv om de fleste Android-nettbrett har en oppløsning på 1280 x 720 piksler, er ikke 1600 x 900 noen ekstrem oppløsning for et nettbrett. I Android-verdenen er modeller fra Asus og Acer med henholdsvis 1920 x 1080 og 1920 x 1200 piksler på vei inn i markedet. Apples nye iPad 3 har som kjent enda høyere oppløsning med 2048 x 1532 piksler.

Excite 13 vil komme med støtte for SD-kort i full størrelse, og med to størrelser intern lagringsplass; enten 32 eller 64 gigabyte.

Synes du 13 tommer blir i minste laget kan du alltids koble Excite 13 til en stor flatskjerm eller en prosjektør med HDMI-tilkobling. Her kan du dessuten overføre filer via Micro-USB. For å lade nettbrettet må du imidlertid ha en batterieliminator utenom.

Toshiba markedsfører nettbrettet for stuebruk, og det vil få en prislapp på 629 dollar, eller 3600 kroner når den slippes i USA i juni. Norsk pris og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.

Excite 10 blir arvtageren til AT200 Excite. Den er litt tykkere men har mer futt.
Excite 7.7 blir en av de største dingsene med AMOLED-basert skjerm.

Excite 10

AT200 Excite ble døpt om til Excite 10 LE i forbindelse med CES. Nå kommer oppfølgeren. Skjermen er ti tommer også her, men nettbrettet har blitt litt tykkere enn sin forgjenger med en tykkelse på cirka en centimeter.

Igjen for den ekstra tykkelsen får du altså ekstra ytelse. AT200 Excite ble lansert med Nvidia Tegra 2, mens nye Excite 10 har Tegra 3 på innsiden. Som de andre Toshiba-brettene har også dette 1 GB hurtigminne.

Når det kommer til lagring er Excite 10 kliss lik storebror i serien. Støtte for SD-kort i vanlig størrelse er på plass, og du kan velge mellom 32 og 64 GB intern lagring.

Brettet vil være på markedet tidlig i mai, men det er ikke kjent når det dukker opp her til lands. Dette blir det billigste av de tre nye nettbrettene, og prisen er satt til 449 dollar, eller 2600 kroner før norske avgifter.

Excite 7.7

Hvis både 10 og 13 tommer er litt i største laget gir Toshiba deg enda en valgmulighet. Tredje og siste medlem i Excite-familien så langt har skjerm på 7.7 tommer. Her er det i tillegg snakk om en AMOLED-variant. Dette er en av de største AMOLED-skjermene i et mobilprodukt så langt, men Toshiba må se seg slått av Samsungs Galaxy Tab 7.7.

Excite 7.7 skal ellers ha lik maskinvare som storebror Excite 10, men her har Toshiba klart å barbere litt til av tykkelsen på brettet; Excite 7.7 har en tykkelse på 7,6 millimeter.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Verdens letteste ultrabook blir ny
Les også
– Nye iPad har dårligere batteritid
Les også
Samsung knuser Apple
Les også
Den nye iPad-en: iPad 3 – nettbrettet "alle" vil ha
Les også
Blir dette en "iPad-killer"?
Les også
Bekrefter at Nokia jobber med nettbrett
Les også
Dette nettbrettet er tynnest i verden
Les også
Brillefri 3D-skjerm for nettbrett?
annonse