Til hovedinnhold

Android fortsetter å vokse

Nå blir 700 000 nye mobiler aktivert hver dag.

Googles Android-sjef, Andy Rubin, annonserte nettopp at det nå aktiveres 700 000 Android-mobiler hver dag. Det er over dobbelt så mye som for ett år siden, da 300 000 Android-mobiler ble aktivert daglig.

Store tall

Google oppgir at Android-mobilene kun blir aktivert én gang, og telles dermed ikke flere ganger hvis noen for eksempel selger mobilen videre. Dette gjør tallet enda mer imponerende, og veksten i 2011 har vært enorm.

I mai avslørte de at 550 000 Android-mobiler ble aktivert hver dag, og i forrige måned annonserte de at de hadde aktivert totalt 200 millioner Android-enheter.

Liten vekst på nettbrett-markedet

Men selv om Android-plattformen vokser raskt, er det hovedsaklig mobilmarkedet som vokser. Google har slitt med å komme inn på nettbrettmarkedet, hvor Apple fortsatt regjerer med iPad 2.

Dette vil imidlertid både Samsung og Google gjøre noe med i 2012, og begge selskapene skal komme med noen virkelig lekre nettbrett ut på nyåret. Hvis ryktene stemmer vil Samsung lansere et 11,6-tommers nettbrett i februar, med ekstrem høy skjermoppløsning.

Google-sjefen Eric Schmidt avslørte nylig i et intervju med en italiensk avis at de planlegger et banebrytende nettbrett før sommeren. Apple har på sin side holdt kortene tett inntil brystet, men ryktene sier at Apples neste nettbrett kommer i påsken, og forventes å ha en høyoppløselig skjerm og en ny A6-prosessor.

Les også: Android Market når ny milepæl

(Kilde: Phone Arena)

annonse