Til hovedinnhold

Vil Newton gjenoppstå?

AppleInsider / audiopollution
Slik så Newton ut. (Foto: Apple)

Stadig færre kjenner til begrepet PDA, og av dem er det nok enda færre som vet hva Newton er. Eller var. Apples store PDA-satsning forsvant nesten like fort som den kom, og ble noe helt annet enn suksessen selskapet har hatt med iPod og iMac de siste årene.

Stor skjerm

Men nå skal kilder nær Apple ha det til at Apple kan komme til å gjenopplive den gamle PDA-plattformen. Ettersom Apple er blitt et hett varemerke, også utenfor kretsene med overvekt av single menn som fortsatt bor hjemme, skal visstnok selskapet se det som viktig å kapre markedsandeler også i dette segmentet.

Mer konkret hevdes det at Apple jobber med en hybrid mellom mobiltelefon og datamaskin. Denne skal være rimelig lik iPhone, men ha dobbelt så stor skjerm, en ekstra knapp istedet for høyttaler for samtale.

Ifølge samme kilder har Apple droppet tastaturet, som på iPhone, og istedet basert alt av funksjonalitet på en 5,2 tommer stor skjerm med oppløsning på 800 x 480 punkter.

Klype salt

Ettersom det verken foreligger bilder eller andre konkrete bevis på påstandene som er kommet frem, anbefaler vi å ta ryktene med en dugelig klype salt. Samtidig er det et poeng at selv om PDA-markedet er i stadig nedgang, så klarer Apple til stadighet å gjøre vann til vin. Hva som faktisk er tilfelle og hva planene til elektronikkgiganten er vil kun tiden vise.

(Kilder: Engadget, AppleInsider, BoyGeniusReport, CoolestGadgetTimes)

annonse