Til hovedinnhold

– HP satser på Android

Tilbake i mobil- og nettbrettmarkedet igjen.

Etter at HP høsten 2011 droppet planene om mobile enheter basert på WebOS, operativsystemet de overtok da de kjøpte Palm i 2010, har det rådet stor usikkerhet rundt HPs mobilsatsning. HPs sjef, Meg Whitman, uttalte imidlertid i fjor høst at mobile enheter er et område selskapet ønsker å bevege seg inn i.

Nå melder nettstedet ReadWrite.com at HP snart kommer til å lansere en rekke smartmobiler og nettbrett, denne gangen basert på Googles Android-operativsystem.

Kraftig nettbrett skal være like om hjørnet

Det første produktet som vil bli lansert er et avansert nettbrett basert på Nvidias nye Tegra 4-systembrikke, en av de kraftigste systembrikkene på markedet.

Nettbrettet skal ifølge kilder ReadWrite.com har snakket med bli lansert ganske snart, og dermed kan dette bli ett av de første produktene som tar i bruk Tegra 4-brikken. Om det betyr at det kan komme et nettbrett fra HP allerede under Mobile World Congress-messen som starter neste uke, er usikkert. Men HP skal arrangere private møter under messen, hvor nettbrettet kan bli vist.

HP skal i tillegg jobbe med en Android-basert smartmobil, men HP-sjef Meg Whitman uttalte før jul at det ikke kommer noen mobiltelefon fra HP i 2013.

HP vil ikke kommentere planene overfor ReadWrite.com.

Les også: HPs PC-sjef har ikke tro på Microsoft Surface

annonse