Til hovedinnhold

– iOS ga 80 000 nye arbeidsplasser i USA i fjor

Men ikke alle tjener penger.

Ifølge Apple Insider skal antallet som jobber direkte med utvikling av iOS-applikasjoner ha økt med over 80 000 i 2012. Tallene er ikke bekreftet av Apple, men er et estimat gjort av Apple Insider på bakgrunn av totaltall Apple har lagt frem. Selskapet hevder at mer enn en halv million amerikanere nå jobber med Apple eller i stillinger knyttet til Apple i en eller annen form. Av disse skal nesten 300 000 jobbe i det som kalles iOS-app-økonomien.

Apple la første gang frem slike tall i fjor, etter at selskapet måtte tåle kritikk fra amerikanere som ikke likte at Apple skapte arbeidsplasser i Kina fremfor å legge produksjonen til USA.

Mange tjener ingenting

Apple hevder de i 2012 utbetalte 8 milliarder dollar til utviklere som jobber med iOS. Men pengene er på ingen måte jevnt fordelt.

En undersøkelse gjennomført av Streaming Colors Studios viser at 35 prosent av de som utvikler for iOS har tjent lite eller ingen ting, mens tilsvarende mange har tjent 30 000 dollar eller mer. Fire prosent opplyser at de har tjent over en million dollar via AppStore.

Les også: Apple anklages for App Store-monopol

(Kilde: Apple Insider)

annonse