Tek.no

Nyhet

Netflix kommer til Norge

Norden er først ut i Europa, og vil få tilgang til både TV-serier og filmer.

Netflix
15 Aug 2012 09:25

Ryktene var sanne. Netflix kommer til Norge, og ifølge pressemeldingen vi har fått satser selskapet på en lanseringen før året er omme.

Filmer og TV-serier

I tillegg til Norge blir tjenesten også lansert i Sverige, Danmark og Finland, og er dermed blant de første landene i Europa som får tilgang til tjenesten. Her i landet skal vi få tilgang til både TV-serier og filmer, men akkurat hvilke titler det er snakk om og hvor stor del av Netflix-biblioteket vi får tilgang til, vil ikke Netflix Norge fortelle noe om ennå.

Netflix er en såkalt video on demand-tjeneste, hvor brukere betaler et fast månedsbeløp for å få tilgang til alt av TV-serier og filmer. Innholdet strømmes direkte i nettleseren eller på PC-en din, og tjenesten har blitt en stor suksess i opphavslandet USA. Siden lanseringen i 2007 har flere og flere enheter implementert støtte for tjenesten, og du kan strømme innhold fra Netflix på alt fra en bærbar PC til en spillkonsoll til en Apple TV.

Populær tjeneste

Ryktene om en Europa-lansering startet allerede i 2011, og i begynnelsen av året ble ryktene gjort sanne. Problemet var imidlertid at den store Europa-lanseringen bare inkluderte Irland og Storbritannia. I mai begynte ryktene å gå om en norsk lansering, og i juni bekreftet NRK og TV2 at de hadde vært i samtaler med Netflix angående en norsk lansering av tjenesten.

Sterk konkurranse

Et inntog med Netflix vil bety økt konkurranse og press på norske og nordiske aktører som TV 2 Sumo, NRK Nett-TV, TV 3 Play, Viaplay, og svenske Voddler.

En av de største utfordringene for norske bedrifter er som kjent å skaffe seg rettigheter til innhold, slik at de klarer å ta opp konkurransen. Netflix er allerede en stor aktør på video on demand-feltet, og har flere midler å rutte med når de må bla opp for de største og mest populære TV-seriene. Nå gjenstår det bare å se hva slags innhold som faktisk blir tilgjengelig i Norge.

For ytterligere informasjon kan du melde deg opp på nyhetsbrevet til Netflix via denne siden.

Les også: NRK og TV 2 bekrefter Netflix-samtaler

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Disse tallene burde skremme TV-kanalene
Les også
Så mye må du betale for HBO
Les også
Nå kan du prøve Spotify-rivalen gratis
Les også
Nå kommer filmene først som digitale kopier
Les også
Slik blir HBO i Norge
Les også
Headweb kommer til Xbox 360
Les også
Få 7000 filmer rett på TV-en
Les også
Apple ønsker live-TV i nettskyen
Les også
TV-giganten HBO klar for Norge
Les også
Strømming lønner seg mer og mer
Les også
Slik er NRKs nye nett-TV
Les også
Nå kan du streame lydbøker gratis
Les også
Nå kan du kjøpe og leie film med iTunes
annonse

Les også