Nyhet

Fitbit går til kamp mot Apple – lanserer smartklokke og sine aller første øreplugger

Fitbit er den ubestridte lederen i markedet for «wearables» og aktivitetstrackere, og utvider nå med et håndfull nye produkter. Først ut er et par splitter nye trådløse øreplugger.

Ørepluggene er kalt Fitbit Flyer, og er av typen med et bånd som går rundt nakken. Den mest spesielle funksjonen er tilsynelatende at de kommer med to lydinnstillinger – Signature og Power Boost – som kan velges direkte fra fjernkontrollen.

Flyer kommer med en rekke forskjellige tupper og vinger, noe som skal gjøre det enkelt å finne en kombinasjon som passer for deg.

Batteritiden er oppgitt til brukbare seks timer. Dette er helt midt på treet sammenlignet med andre lignende øreplugger vi har testet, og hodetelefonene kommer med et assortert utvalg vinger og puter som gjør at de skal sitte bedre fast under hovedbruksområdet, som selvfølgelig er trening.

Fitbit lover god lyd og kraftig bass, og dobbel mikrofon skal gjøre dem gode til samtaler også. Hodetelefonene blir tilgjengelige i fargene «lunar grey» og «nightfall blue», eller blå og grå, som vi liker å kalle det, og de vil naturligvis være motstandsdyktige mot svette og fukt.

Prisen vil være 1299 kroner og skal være tilgjengelig i oktober. Vi har også hørt at de skal vises frem på IFA-messen denne uken, som vi naturligvis vil være på.

Ny smartklokke

Den kontinuerlige aktivitetsmålingen vi kjenner fra Fitbit-produktene er fortsatt på plass.

Flyer har også sammenheng med Fitbits andre nylansering i dag: Smartklokken Fitbit Ionic. Klokken har en rekke funksjoner som skal gjøre deg uavhengig av mobilen når du trener, blant annet det Fitbit kaller bransjeledende GPS-ytelse takket være et unikt design som gjør at antenna er en del av kabinettet.

Pulsmåleren skal være forbedret fra tidligere Fitbit-produkter, og ellers er alle de vanlige Fitbit-funksjonene på plass, som stegmåling, kaloriforbrenning, etasjer besteget og søvnkvalitet. En ny sensor skal kunne måle oksygenmetningen i blodet, som blant annet kan gjøre det mulig å påvise søvnapné i fremtiden.

Klokken skal automatisk kunne merke at du har satt i gang en løpeøkt, og starter GPS-sporingen umiddelbart. Den skal også skjønne at du tar deg en pause, og følgelig pause sporingen.

Klokken er vanntett ned til 50 meter, og har en egen treningsmodus for svømming, som skal gi oversikt over lengdetider, treningsvarighet og kalorier.

Fitbit Ionic kommer også med 2,5 GB intern lagringsplass for å ta med musikken din på tur, og den kan altså kobles til nevnte Flyer eller hvilke som helst andre bluetooth-hodetelefoner så du slipper å ha med mobilen på løpetur om du ikke vil det.

Skjermen har en maks lysstyrke på opptil 1000 nits, så den skal være mulig å lese selv i sterkt sollys, men resten av spesifikasjonene er foreløpig ukjente. Den kjører Fitbits egenutviklede Fitbit OS, og du skal kunne laste ned apper direkte til klokken uten å gå via en mobil.

Fitbit Pay.

Tilgjengelig i oktober

Fitbit lanserer også sin egen betalløsning, ikke overraskende kalt Fitbit Pay, som skal la deg betale direkte fra smartklokken. Foreløpig er 10 markeder klare for Fitbit-løsningen, men Norge ser ikke ut til å være ett av dem.

Batteritiden skal være over fire dager med vanlig bruk, og 10 timer når du bruker GPS eller spiller av musikk.

Akkurat som Flyer skal Ionic være i butikk i oktober til en pris på 3499 kroner. Det legger den i et prissegment langt over selskapets aktivitsarmbånd, og mer i samme kategori som Apple Watch, Samsung Gear S3 og Huawei Watch 2.

Fitbit-klokken kommer i utgangspunktet i tre fargekombinasjoner, men det blir også anledning til å kjøpe flere remmer, både i sports- og lærutgaver. Det kommer dessuten en egen Adidas-versjon i løpet av 2018.

Premium-coaching

Fitbit Coach gir treningsprogrammer, øvelsesveiledning og oppfølging direkte på mobilen.

En ny betaltjeneste kalt Coach kommer også i løpet av høsten. Det blir først en rebranding av appen Fitstar Personal Trainer, som gir tilgang til treningsvideoer med øvelser du kan gjøre uten utstyr, og personaliserte treningsprogrammer som utvikler seg etter hvert som du logger aktivitet i Fitbit-universet.

Løsningen gir deg dessuten egne lydprogrammer som gir rettledning underveis i gå- eller løpeturen. Den siste delen blir også tilgjengelig direkte på Fitbit Ionic etter hvert, slik at du kan få veiledning underveis selv uten mobilen med på tur. Et langsiktig løpeprogram skal for eksempel være designet for å få deg fra sofagris til å kunne løpe 45 minutter i strekk i løpet av seks uker.

Til sist lanserer Fitbit en ny versjon av den tilkoblede vekten Aria. Den skal ha blitt redesignet for større nøyaktighet, og vil kjenne igjen opptil åtte forskjellige brukere, slik at du slipper å bytte profil eller liknende for hvert familiemedlem.

Vi kommer selvfølgelig med tester av produktene så fort vi har fått fatt i dem.

Les også
Fitbit lanserer nytt aktivitetsarmbånd – Dette er Charge 3
Les også
Huawei Watch 2 4G Sport: Hendig smartklokke med støtte for å sette inn simkort
Les også
Denne smartklokken går «aldri» tom for strøm
Les også
Fitbits første smartklokke og øreplugger er rett rundt hjørnet
Les også
Fitbit Ionic: Vår nye favoritt blant smartklokkene
Les også
Med denne skal Fitbit ta rotta på Apple
annonse