Tek.no

Nyhet

Valve svarer på kritikk med å tillate nesten alt av innhold på Steam

Så lenge det ikke er direkte ulovlig eller «trolling».

7 Juni 2018 17:00

Valve, selskapet bak spillnettbutikken Steam, har måttet tåle en del kritikk den siste uken etter at de fjernet skytespillet Active Shooter. Spillet hadde et tydelig massedrapstema, og ble fjernet fra Steam i slutten av mai.

Nå sier Valves talsperson Erik Johnson at selskapet fremover ikke vil ta stilling til hva slags innhold utviklere legger ut på Steam, så lenge det ikke er direkte ulovlig eller «trolling», skriver Tech Crunch.

Vil heller at spillere skal filtrere vekk spill, enn å fjerne dem helt

– Valve burde ikke være den som tar stilling til dette. Hvis du er en spiller burde ikke vi kunne velge for deg hva slags innhold du skal få lov å kjøpe eller ikke kjøpe. Hvis du er en utvikler skal ikke vi velge hva slags innhold du får skape. Det er deres valg som dere får ta selv, skriver Johson i et blogginnlegg.

Johnson skriver videre at Valve ser på seg som et bindeledd mellom utviklere og kunder, og at det derfor burde være fritt frem for alt av innhold.

– Med denne tilnærmingen lar det oss fokusere mer på å prøve å kontrollere hva som skall være på Steam, og mer på å skape verktøy som lar brukere kontrollere hva slags innhold de skal se.

– Du vil se innhold du vil hate

Johnson skriver at han forstår at dette vil føre til mye innhold som mange ikke vil like på plattformen deres:

– Det kommer til å være innhold på Steam Store som du vil hate, og som du skulle ønske eksistere. Men det kommer også til å være innhold der som du mener bør være der, som andre hater og ville vil at skal eksistere.

Hvordan dette kommer til å være i praksis fremover får vi bare vente og se. Valves nye policy gjelder fra og med nå, og tidligere forbudte spill vil trolig snart dukke opp på de virtuelle spillhyllene igjen snart.

Les også
Nå får Linux-brukerne bedre spillstøtte på Steam
Les også
Nå kan du sjekke hvor mye penger du har lagt igjen på Steam
annonse