Tek.no

Nyhet

Audi viser frem prototypen på sin nye elbil for første gang

Skal bedrive intens testing før bilen lanseres senere i år.

Hanne Hattrem, VG
7 Mar 2018 12:22

Om vi lister opp de mest spennende elbilene som kommer i 2018, så vil nok mange ha Audis nye e-tron quattro høyt på lista.

På bilmessen i Genève denne uka viser Audi for første gang frem prototypen på bilen, en nesten produksjonsklar versjon som bare er marginalt endret fra konseptbilen vi tidligere har sett.

Selskapet har sågar 200 av de kamuflerte prototypene på plass i byen, og har kjørt dem rundt i gatene for å skape blest om bilen i forkant av messen.

Lang rekkevidde og firhjulstrekk

E-tron quattro skal være på markedet mot slutten av året.
Audi

Dette er det som er blitt antydet om bilen så langt:

  • Et batteri på 95 kWh som skal gi en rekkevidde på over 500 kilometer, riktignok etter den snille NEDC-standarden.
  • 436 hestekrefter, som midlertidig kan økes til 504 hestekrefter. Dreiemoment på over 800 Nm gir 0-100 på 4,6 sekunder
  • Firhjulsdrift
  • Elektronisk begrenset topphastighet på 210 km/t
  • Hurtiglading med opptil 150 kW effekt.

Før bilen kommer på markedet mot slutten av året skal 250 prototyper tilbakelegge over fem millioner kilometer i ulike kjøreforhold rundt omkring på kloden - deriblant i Norge.

Audi sier e-tron quattro skal være så stor og komfortabel som man forventer av en premiumbil fra merket.
Audi

– En stor SUV med god plass

Plassen og komforten «står ikke tilbake for hva man forventer av en Audi i premium-segmentet», heter det i en melding fra Audi. Det skal også bli mulighet for hengerfeste, noe mange norske elbilkunder har etterlyst.

– Det er en trygghet for alle våre kunder at bilen går gjennom omfattende testing under alle slags forhold. I vår del av verden er kulde, snø og store avstander vante forhold. Det blir det også for Audi e-tron. Vi snakker om en stor SUV med god plass til fem mennesker, med lang rekkevidde og mulighet for 150 kW hurtiglading, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge.

E-tron quattro.
Audi

Tre modeller innen 2020

Selskapet har varslet at de innen 2020 skal ha tre helelektriske modeller i porteføljen, og e-tron quattro er først ut. Deretter kommer e-tron Sportback og så en mer kompakt elbil.

E-tron quattro.
Audi

Lanseringsvinduet mot slutten av året betyr også at Audi blir slått av Jaguars nye i-Pace med et par måneder. Den skal komme i juli-august, opplyste Jaguar på lanseringen forrige uke. Teslas Model S og X er selvfølgelig også naturlige konkurrenter i premium-segmentet.

Noen pris for e-tron quattro er foreløpig ikke antydet, men over 3000 nordmenn skal allerede ha lagt ned depositum for å sikre seg en plass i køen.

Bilen skal produseres på Audis fabrikk i Brussel.

Les også
Så lang rekkevidde får Audis nye elbil
Les også
BMWs nye elektriske Mini-konsept er usedvanlig klassisk
annonse

Les også