Til hovedinnhold

Asus' superskjerm koster 26 000(!) kroner og kommer i mai

Oppdatert: Nå er den tilgjengelig for forhåndsbestilling.

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Oppdatert 24. mai: Skjermen er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling hos NetOnNet, Komplett og Elkjøp! Opprinnelig artikkel følger:

De nye 144Hz-skjermene med 4K-oppløsning og «full nerdepakke» som vi har skrevet mye om tidligere rykker nærmere. Nå bekrefter Asus at deres 27 tommer store ROG Swift PG27UQ snart er klar for salg, over et år etter at de først viste den frem.

De første ROG Swift PG27UQ-skjermene slippes i midten av mai. Det er et par måneder tidigere enn konkurrenten Acers Predator X27 er ventet å komme på markedet.

Full nerdepakke

ROG Swift PG27UQ vil som nevnt komme med et nyutviklet 4K-panel som har mulighet til å vise inntil 144 bilder i sekundet. Panelet er av IPS-typen og har en responstid på relativt lave 4 millisekunder. Samtidig er støtte for Nvidias G-Sync-teknologi bygget inn.

Panelet er dessuten direktebelyst og støtter HDR, noe som gir bedre kontrast mellom sort og hvitt i tillegg til langt høyere lysstyrke. Skjermen skal nå inntil 1000 nits, noe som gjør at den konkurrerer med flere HDR-TV-er på området.

Kombinert med panelets kvanteprikker, som gir mer naturtro og livligere farger når lysstyrken er høy, burde den nye skjermen gjøre inntrykk på de som er uheldige nok til å komme over den i et svakt øyeblikk.

Vanvittig prisnivå

Dette blir nemlig en skjerm de færreste av oss har mulighet til å plukke med oss fra butikkhylla uten videre, for Asus melder at prisene starter på 26 000 kroner. Det er 1000 kroner med enn Acers Predator X27, som er listet til 25 000 kroner i flere nettbutikker.

Med disse prisene ser det ut til at «high end»-markedet er i ferd med å ta et skikkelig byks i gal retning. Etter at 1440p- 165Hz-skjermer kom på markedet for to-tre år siden ble vi vant til å se priser opp mot 10 000 kroner for 27-tommers toppmodeller. Der dette fortsatt må kunne regnes som en anselig investering må vi nå ikke bare doble, men faktisk nesten tredoble innsatsen om vi ønsker oss det beste av to verdener.

Likefullt forteller Asus til oss at forhåndssalget av PG27UQ går godt.

Til sammenligning koster Acers utmerkede 1440p- 165Hz-skjerm Predator XB271HU omlag 7500 kroner, mens Asus' tilsvarende ROG Swift PG279Q fås for like over 8000 kroner.

Vi er lovet testeksemplar i løpet av de kommende ukene og er selvsagt spente på å se om vi bli overbeviste av de nye teknologiene den byr på. Særlig opp mot prisen man må betale.

Krever kraftig(e) grafikkort

Våre grafikktester viser at det kraftigste grafikkortet på markedet, Nvidias GTX 1080 Ti til omlag 7500 kroner, i snitt leverer 70 FPS i 4K-oppløsning. Dersom du skal utnytte en 4K 144Hz-skjerm fullt ut trenger du dermed to av disse i maskinen din, som selvsagt også må stå i stil på andre områder.

Nvidias nye grafikkort i det som ventes å få navnet GTX 11-serien er heldigvis ventet i løpet av ikke alt for mange måneder. Dette kan gi et ytelsesløft stort nok til å prøve seg på å drive skjermen med bare ett toppkort. Uansett vil det ikke bli snakk om noen rimelig affære, dog.

Dette er ryktene i forkant av den neste Nvidia-lanseringen »

annonse