Til hovedinnhold

Her lures ansiktsgjenkjenningen på Galaxy S8 med et foto

Burde vi bare holde oss til fingeravtrykksleseren?

YouTube

Samsung har endelig lansert sin nye toppmodell Galaxy S8, og som et av ryktene allerede hadde indikert kom mobilen med mulighet til å bruke ansiktsgjenkjenning til å låse den opp. Denne funksjonen kan imidlertid være smart å unngå, viser det seg.

Som blant andre Liliputing melder kan ansiktsgjenkjenningen på S8 nemlig lures av et bilde av ansiktet ditt. Dette ble oppdaget av en person som testet ut løsningen under Samsungs lanseringstilstelning.

Personen la ut en YouTube-video som viser hvordan han låser opp Galaxy S8-telefonen ved hjelp av en annen mobil som viser et bilde av ansiktet.

Galaxy S8 er en flott telefon med mye snadder, men du bør kanskje droppe å velge ansiktsgjenkjenning som sikkerhetsløsning.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Har også irisskanning og fingeravtrykklesing

Dersom man velger denne sikkerhetsløsningen trenger en person med lugubre intensjoner med andre ord bare å ta et bilde av ansiktet ditt i skjul og dermed ha tilgang til telefonen din.

Som vi påpekte i vår egen sniktitt på telefonen fungerer ansiktsgjenkjenningen svært effektivt, så lenge man har nok lys, men med tanke på det nylig funnet kan det nok altså likevel være smart å droppe dette alternativet.

På Galaxy S8-telefonen kan man nemlig velge mellom ansiktsgjenkjenning, iris-skanning og fingeravtrykkavlesning, hvorav de to sistnevnte trolig er å foretrekke.

Som det nevnes i videoen er det godt mulig at programvaren i telefonen ennå ikke er ferdig utviklet med tanke på at telefonen ikke skal lanseres før i slutten av april. Det kan tenkes at Samsung vil oppdatere programvaren på en slik måte at ansiktsgjenkjenningen blir vanskeligere å lure.

Svar fra Samsung:

Kommunikasjonssjef i Samsung Norden, Hanna Brenner kommenterer:

«Galaxy S8 tilbyr brukeren ulike nivåer av biometrisk autentisering, med det høyeste autentiseringsnivået gjennom irisskanneren og fingeravtrykksleseren. I tillegg gir Galaxy S8 brukerne mange alternativer for å låse opp sine telefoner gjennom de biometriske sikkerhetsteknologiene, samt andre brukervennlige alternativer som sveip og ansiktsgjenkjenning.

Det er viktig å presisere at ansiktsgjenkjenningen kun kan brukes til å åpne Galaxy S8 og ikke til å autentisere tilgang til funksjoner som eksempelvis Secure Folder», sier kommunikasjonssjef i Samsung Norden, Hanna Brenner.

Samsung Galaxy S8 blir den første mobilen med Bluetooth 5.0 »

annonse