Til hovedinnhold

Én Bitcoin er nå verdt over 2000 dollar

Historisk verdirekord for den digitale valutaen.

Colourbox/11820255

Verdien på den den digitale Bitcoin-valutaen har mildt sagt vært en veritabel berg-og-dalbane siden introduksjonen, men den siste tiden har valutaen opplevd en svært kraftig oppsving. Nå er et nytt historisk nivå oppnådd, melder blant andre CoinDesk.

På lørdag passerte nemlig Bitcoin-verdien 2000 dollar, eller litt over 17 000 norske kroner, for første gang noensinne.

Har steget 100 prosent i år

Dette betyr at oppgangen har vært svært bratt de siste månedene. Så sent som i mars kunne vi melde at Bitcoin hadde passert 1268 dollar, mer enn én unse gull. Bitcoin-verdien har ligget under 1000 dollar i lange tider, og først ved overgangen til 2017 ble denne grensen nådd.

Det betyr altså at verdien har steget med over 100 prosent bare i inneværende år. Flere analytikere hevder at den nye milepælen på 2000 dollar trolig vil gi valutaen en fortsatt bratt oppgang i tiden fremover.

– Som et psykologisk nivå er 2000 dollar en viktig milepæl og vil generere videre interesse som kan øke prisen ytterligere, sa Charles Hayter, grunnleggeren av kryptovaluta-nettstedet CryptoCompare, i en kommentar til CoinDesk.

Den nye rekorden ble satt sist lørdag.
CoinDesk

Japansk innflytelse

Hayter mener blant annet at den nye rekorden vil få flere av de store finansmagasinene til å dekke Bitcoin i større grad enn tidligere, som altså igjen kan øke populariteten og etterspørselen.

Ifølge CoinDesk er en viktig drivkraft bak den skarpe oppgangen at Japan nå har fått en stor innflytelse på valutaen, etter at landet for litt siden implementerte lover som offisielt anerkjenner Bitcoin som lovlig betalingsmiddel. En kraftig økning i handel med Bitcoin på de store børsene den siste tiden er også en viktig faktor.

Les vår store guide:
Hva er Bitcoins?

annonse