Til hovedinnhold

Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd diger milepæl

Nå har det kommet en ny Raspberry Pi-startpakke for å markere begivenheten.

Vegar Jansen

Det lille PC-kortet Raspberry Pi har opplevd en enorm økning i populariteten siden maskinen ble lansert, og har blitt en nærmest selvskreven komponent i «gjør det selv»-prosjekter. Nå meldes det på Raspberry Pi Foundation-bloggen at en ny, svær milepæl er nådd.

Siden produktet først ble lagt ut for salg i februar 2012 skal hele 10 millioner Raspberry Pi-maskiner nå være solgt.

I blogginnlegget sender Raspberry Pi-grunnleggeren Eben Upton en takk til kundene, og forsikrer samtidig at toppen på ingen måte er nådd ennå.

Tilbyr ny startpakke

– Takket være dere har vi slått våre villeste drømmer med enorm margin, og vi er bare så vidt i gang, skriver Upton.

Dette følger med i den nye startpakken som lanseres i forbindelse med milepælen.
Raspberry Pi Foundation

For å markere den store begivenheten har Raspberry Pi Foundation for øvrig satt sammen sin første offisielle «startpakke» som skal gjøre det enkelt å komme i gang med knøttemaskinen.

Startpakken kommer med en Raspberry Pi 3 Model B, et SD-kort på 8 GB og en offisiell strømforsyning. Pakken byr også på det offisielle Pi-kabinettet som ble lansert i fjor sommer og en offisiell HDMI-kabel på én meter. Optisk mus og et tastatur kommer som valgfritt tilleggsutstyr.

Pakken blir først tilgjengelig i hjemlandet Storbritannia til en pris på 99 pund, som tilsvarer cirka 1080 kroner. Den skal lanseres i resten av verden i løpet av de kommende ukene, men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Raspberry har etter hvert fått mange konkurrenter: Denne Pi Zero-rivalen koster under femti kroner »

(Via Engadget)

annonse