Til hovedinnhold

Apples mobilsalg sliter. – Selger flere iPhone 7 enn iPhone 8

Laber interesse for Apples nyeste, ifølge analytiker.

Niklas Plikk, Tek.no

Ny iPhone har stort sett vært synonymt med storsalg for Apple, men det kan virke som om mange sitter på gjerdet og venter på nye iPhone X.

– Mangler store forbedringer

Det mener i alle fall meglerfirmaet Keybank Capital Markets, som har gjennomført en spørreundersøkelse blant teleoperatør-butikker i USA.

– Mange av svarene indikerer at en betydningsfull andel av kundene kjøper iPhone 7 i stedet for iPhone 8 på grunn av mangelen på store forbedringer i den nye telefonen, skriver Keybanc-analytiker John Vinh i et klientnotat, gjengitt av Reuters.

Selskapet konkluderer med at iPhone 7 selger bedre enn iPhone 8 i USA for tiden.

Vinh skriver også at tilbakemeldingene fra butikkene tyder på at kundene venter på iPhone X eller vil sammenlikne iPhone X med andre modeller før de eventuelt kjøper en iPhone 8.

Færre har oppgradert

Gigantoperatøren AT&T sa forrige uke at 900.000 færre kunder hadde oppgradert telefonene sine i tredje kvartal sammenliknet med i fjor, og svak etterspørsel etter iPhone 8 har blitt pekt på som årsak.

Keybanc-analytikeren peker også på at de amerikanske operatørene har hatt mye svakere kampanjer på iPhone 8 sammenliknet med iPhone 7-lanseringen i fjor.

I USA starter iPhone 8 på 699 dollar, mens iPhone 7 er satt ned til 549 dollar i billigste versjon. iPhone 8 starter imidlertid på 64 GB lagring, mens billigste iPhone 7 bare har 32 GB.

– Svært gode salgstall

– Vi pleier ikke å rapportere på Apple-salg, men har sjekket her, og det er for tidlig for oss å si noe om hvordan iPhone 8-utviklingen blir, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

I Elkjøp er de mer snakkesalige.

– Vi har svært gode salgstall på iPhone 8 og hadde mye trafikk i butikk og på nett i lanseringsuken. Butikker som har hatt iPhone 8 tilgjengelig i butikk har levert vekst fra i fjor sammenliknet med iPhone 7-lanseringen, sier kommunikasjonsansvarlig Madeleine Schøyen Bergly.

– Når det gjelder iPhone 7 har salgstakten holdt seg stabil her, og vi ser ikke mye nedgang mot normalt ukessalg før lansering.

annonse