Til hovedinnhold

Spotify fortsetter å sope inn nye abonnenter

Ny milepæl viser at strømmetjenesten ennå vokser i et rasende tempo.

Spotify

Spotify har lenge vært kongen av musikkstrømme-haugen, og gjennom årene har tjenesten bare styrket posisjonen sin på markedet. Det ser ikke ut til avta, for nå har enda en gedigen milepæl blitt nådd.

I en Twitter-melding kan Spotify nemlig kunngjøre at de har brutt grensen på 70 millioner betalende kunder. Den forrige milepælen på 60 millioner kom i august, som betyr at tjenesten har fått 10 millioner nye abonnenter på bare fem måneder.

Bilde: Spotify

Drar trolig lenger fra Apple Music

Det tok også cirka fem-seks måneder å nå alle de tre foregående milepælene på 40, 50 og 60 millioner brukere, så den raske veksten har med andre ord seg stabil i lang tid. Det totale antallet brukere ble sist oppdatert i juni, og da lå tallet på 140 millioner.

Dette betyr også at Spotify trolig har dratt enda lenger fra hovedkonkurrenten Apple Music. Apple publiserer riktignok ikke abonnentstall regelmessig, men meldte at de hadde nådd 30 millioner betalende brukere i september.

Den forrige store milepælen for Apples tjeneste på 20 millioner kom i desember i 2016, så det tok altså cirka ni måneder å nå de siste 10 millioner brukerne, som indikerer at Apple Music vokser vesentlig tregere enn Spotify. Apple Music-sjefen Jimmy Iovine uttalte i september at han slettes ikke er fornøyd med tempoet.

En tredje aktør, Tidal, ligger langt bak begge to, og står nå faktisk i fare for å bli nedlagt på grunn av økonomiske problemer. Her i Norge har Telenor for øvrig sagt opp avtalen med tjenesten, som betyr at den forsvinner fra Canal Digital.

Spotify står også overfor utfordringer: Nå har tjenesten blitt saksøkt for 13 milliarder kroner »

annonse