Nyhet

Snart kan du kryptere Messenger-meldingene dine

Ikke engang Facebook skal kunne se hva du skriver.

Sikkerhet er noe stadig flere er opptatt av, og det jobbes hele tiden med å møte etterspørselen til de som ønsker snoke-fri kommunikasjon. Nå melder Facebook i en pressemelding at Messenger er i ferd med å bli vesentlig tryggere.

Selskapet er nemlig i ferd med å teste ut ende-til-ende-kryptering i den populære meldingstjenesten. Det betyr at man altså skal kunne bruke tjenesten til fullstendig «hemmelige» samtaler.

Kan kun leses på én mottakerenhet

Ende-til-ende-kryptering hindrer alle utenforstående, inkludert Facebook selv, i å få innsyn i kommunikasjonen. Meldingene vil ifølge Facebook bare kunne leses på én enhet tilhørende den du kommuniserer med.

De hemmelige samtalene kan fritt aktiveres og deaktiveres inne i selve Messenger-appen, og mens man er i en samtale kan man også stille inn hvor lenge hver melding vil være synlig i samtalevinduet, som et ekstra sikkerhetslag.

Tilgjengelig for flere i sommer

Ellers vil den nye, sikre samtalefunksjonen foreløpig ikke ha støtte for annet innhold som for eksempel GIF-filer, videoer og betalinger, så rene tekstmeldinger er med andre ord det eneste man kan bruke det til. Det er imidlertid mulig dette vil endre seg.

Løsningen er altså ennå i testfasen og foreløpig kun tilgjengelig for et begrenset antall mennesker. Ifølge Facebook skal funksjonen få en bredere lansering i løpet av sommeren, men det er uvisst når den vil bli tilgjengelig for alle. Mer tekniske detaljer kan du finne i dette dokumentet.

Facebook fikk nylig en annen oppdatering: Nå skal nyhetsstrømmen prioritere venner og familie høyere »

Les også
Nytt virus sprer seg gjennom Facebook-chatten
Les også
Dette er «Events from Facebook»
Les også
Slik sender du hemmelige meldinger på Facebook Messenger
Les også
Facebook har fått en ny konkurrent
Les også
Messenger har tatt igjen Snapchat
Les også
Slik kunne hackere endre Facebook Messenger-samtalene dine uten at du visste det
annonse