Nyhet

Samsung kom med utfyllende beklagelsesbrev i flere store aviser

Fortsetter å legge seg langflat etter Note 7-skandalen og lover grundig etterforskning.

Lanseringen av den eksplosjonsfarlige Galaxy Note 7-telefonen har gitt Samsung et kraftig, tillitsmessig skudd for baugen, men selskapet har samtidig håndtert situasjonen rimelig bra. Et ledd i dette er å simpelthen beklage overfor kundene, noe Samsung nå har gjort på nytt i stor stil.

Som blant andre The Next Web melder har Samsung kommet med en formell beklagelse overfor kunder i flere store aviser i USA, deriblant The New York Times.

Beklagelsen dekker en hel side i avisene og er signert av sjefen for Samsung Electronics' nordamerikanske avdeling Gregory Lee. Bilder av fullside-beklagelsen ble publisert på Twitter, og kan ses under.

Undersøker hver krok av telefonen

I teksten gjentar Samsung blant annet at de har både stanset produksjonen av Note 7 og tilbakekalt telefonen. Selskapet opplyser også at de har startet en grundig etterforskning av årsaken til problemene, og at de kommer til å offentliggjøre funnene så snart de foreligger.

Ifølge Samsung skal alle aspekter ved telefonen undersøkes, altså både maskinvare, programvare, produksjonsprosessen, kvalitetskontrollen og batteriteknologien. Sistnevnte er som kjent synderen, men den bakenforliggende årsaken har man ennå ikke kommet til bunns i.

I september kunne imidlertid kommunikasjonssjef i Samsung Nordic, Hanna Brenner, bekrefte overfor Tek.no at det dreier seg om en «sjelden» produksjonsfeil. Samsung Nordic kom for øvrig også med en formell beklagelse i forbindelse med tilbudet om å bytte Note 7-telefonen med en Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge.

En som har tjent på Samsung-skandalen er Apple: De stakk av med over hundre prosent av profitten fra verdens mobilsalg »

Les også
Samsung har indirekte avslørt både Galaxy Note 8 og Galaxy S8
Les også
Samsung ber kunder om unnskyldning – tilbyr norske kunder en Galaxy S7 som erstatning
Les også
Her er den brannsikre boksen som Samsung sender ut til Note 7-eiere
Les også
Slik ser en eksplodert Samsung Galaxy Note 7 ut
annonse