Til hovedinnhold

Stor endring for Twitter-brukere: Nå kan du skrive lengre meldinger

Men maksgrensen på 140 tegn blir beholdt.

Annette Shaff/Shutterstock.com

140 er blitt et godt innarbeidet tall hos Twitter-brukerne som det maksimale antallet tegn du kan bruke i meldingene. Selv om det tidligere har gått rykter om en utvidelse har Twitter selv sagt at de fortsetter med 140 tegnene. Nå skal imidlertid tjenesten gi deg mer plass på en annen måte.

bloggen sin kunngjør nemlig Twitter at de er i ferd med å endre hva som skal inngå i de 140 tegnene, og dermed altså åpne for større meldinger.

Tillegg holdes utenfor

Endringene innebærer at «@navn»-elementet i svar på meldinger ikke lenger vil telle som en del av selve meldingen. Heller ikke tillegg som bilder, GIF-filer, videoer og meningsmålinger vil lenger inngå i de 140 tegnene.

Bloomua/Shutterstock.com

Twitter har også andre endringer på gang. Tjenesten skal nemlig gjøre det mulig å retweete sine egne meldinger, i tilfelle du for eksempel vil skape ny oppmerksomhet rundt en Twitter-melding som du var ekstra fornøyd med og som ikke fikk allverdens med respons.

Slutt på «punktumtrikset»

Den tredje nyheten er at Twitter skal gjøre det mulig å droppe punktumet foran brukernavnet når man skriver meldinger som man vil at alle følgerne skal se. Dette «punktumtrikset» har hittil vært nødvendig for å komme rundt Twitter-regelen som hindrer meldinger som starter med @brukernavn i å nå alle.

De nye endringene er ifølge Twitter i ferd med å bli rullet ut i disse dager, og det er uvisst akkurat når de vil gjelde for alle brukere.

Det kommer stadig flere måter å sende meldinger på: Googles nye meldingsapp gir deg automatiske forslag til svar »

(Via TechCrunch)

annonse