Til hovedinnhold

Google Chrome hermer etter Opera

Ny Android-versjon får komprimering som reduserer surfekostnadene og gir bedre ytelse.

Kurt Lekanger, Amobil.no

En ny versjon av Google Chrome for Android vil ta i bruk teknologi for å komprimere nettsidene på Googles servere, før de sendes til nettleseren i telefonen og nettsidene dekomprimeres igjen. Det betyr at mengden data som overføres via mobilnettet kan reduseres med så mye som 50 prosent, noe som betyr både raskere lasting av nettsider og reduserte kostnader for de brukerne som ikke har mye medfølgende data i abonnementet sitt.

Teknologien ligner Turbo-funksjonen i den norske Opera-nettleseren. Denne funksjonen er for øvrig døpt om til "Offroad" i den nyeste Android-versjonen av Opera.

Les også: Sjekk Operas nye Android-nettleser

Ifølge en bloggpost fra Googles nettleserteam er den nye komprimeringsfunksjonen foreløpig en "eksperimentell funksjon". Kun ukrypterte sider vil gå via Googles servere, mens HTTPS-sider og innhold når du surfer i inkognitomodus vil gå utenom.

Den nye betaversjonen av Chrome for Android inneholder også enkelte andre nyheter, som synkronisering av passord og autoutfyllingsoppføringer mellom Chrome for PC/Mac og mobile enheter.

Betaversjonen av Google Chrome for Android kan lastes ned her.

Les også: Opera velger WebKit fremfor egen standard

annonse