Nyhet

Dette er Sonys nye grensesnitt

Lekkede bilder røper haugevis av nye funksjoner.

For kort tid siden dukket det opp bilder av det som angivelig skal være Sonys kommende modell, den mye omtalte Sony Xperia Sirius (D6503), også ofte kalt Sony Zperia Z2. Nå har det imidlertid dukket opp bilder av grensesnittet telefonen angivelig skal kjøre på, Sonys versjon av den nyeste Android-versjonen, 4.4.2 KitKat.

Drøssevis av funksjoner

Nye ringefunksjoner.Foto: DooMloRD,iRimas/Xperiablog

Det er én ting man kan si med en gang: dette er ikke bare en visuell overhaling. Sony nærmest bombarderer oss med nye funksjoner i sitt nye grensesnitt. Ryktene stammer fra Xperiablog, og er anskaffet av to brukere, DooMloRD og iRimas. Det er for øvrig også fra sistnevnte at bildene av selve telefonen stammer.

En lenge etterlengtet funksjon skal være muligheten til å ta opp video i 4K-kvalitet. Sony har også slengt seg på en trend med å "stjele" funksjoner fra andre produsenter. I den nye telefonen kan du både tappe to ganger for å vekke mobilen, snu den for å skru av lyden ved innkommende samtaler, riste for å avvise dem og ta telefonen opp til øret for å svare på dem. Dette er funksjoner vi har sett hos flere konkurrerende modeller tidligere, blant annet Samsungs Galaxy-serie.

Velg mellom moduser

Slik skal What´s New se ut.Foto: DooMloRD,iRimas/Xperiablog

Telefonen skal også få flere "moduser" som kan være nyttige. Du kan blant annet aktivere en modus kalt "Glove-mode" som lar deg bruke hansker på skjermen, og en "Smart Backlight Control-modus" som skrur av skjermen når du ikke ser på den, slik som Samsungs SmartStay. I tillegg kan du nå velge mellom to startskjermer: Xperia Home og Simple Home. Sistnevnte er for svaksynte og eldre, og gjør ikoner og navn mye større.

I tillegg kommer en ny funksjon kalt "What´s New", som minner om HTCs BlinkFeed-funksjon. Det er uklart akkurat hvordan denne skal fungere, men den blir nok som en slags samleplass for de viktigste oppdateringene dine. Det skal også følge en widget med funksjonen. Det blir også mulighet for å lukke alle åpne apper samtidig, det er lagt til flere "mini-apper" og kontrollsenteret man kan dra ned fra toppen av skjermen er utvidet.

Flere bilder kan sees i bildekarusellen nederst.

Les også de siste ryktene om Samsung Galaxy S5:
– S5-spesifikasjonene er bekreftet

(Kilde: Androidandme, Xperiablog)

Les også
– Dette er Sony Xperia Z2
Les også
Kan dette være Xperia Z1-oppfølgeren?
annonse