Til hovedinnhold

Lyssterk vidvinkel fra Carl Zeiss

Men ting som autofokus og bildestabilisator må du se langt etter.

Den kjente optikkprodusenten Carl Zeiss har nå lansert et nytt og lyssterkt vidvinkelobjektiv for Nikon og Canon. Som vanlig er det ikke utstyrt med finesser som autofokus og bildestabilisator, men til gjengjeld får du med dette objektivet Carl Zeiss' legendariske optiske og mekaniske kvalitet. Det nye objektivet blir som navnet antyder et 25 mm objektiv med f/2 som største blender. Minste er f/22.

Carl Zeiss har allerede en 25 mm f/2.8 for Nikon-fatningen, og denne vil fortsatt være i salg, men det nye objektivet er Carl Zeiss' første 25 mm for Canons EF-fatning.

Nærgrensen er 25 cm, men takket være den korte brennvidden blir ikke makroforholdet bedre enn 1:5.9. Filterdiameteren blir 67 mm.

Optisk består objektivet av totalt 11 linseelementer i 10 grupper, og takket være to asfæriske overflater og det som i følge Carl Zeiss er "spesielt utvalgte glasstyper" skal fargefelbryting praktisk talt ikke være til stede i det nye objektivet, som selvsagt også får Carls Zeiss' velkjente T*-belegg.

Objektivet skal være i salg innen utgangen av året, og veiledende pris sies å være € 1217 pluss mva, noe som etter dagens kurs tilsvarer oppunder kr 12 000,-.

annonse