Nyhet

– Apple planlegger fysisk spillkontroller til iPad

Er spillkonsollen snart overflødig?

Nettbrett og mobiltelefoner basert på Googles Android-plattform har allerede støtte for eksterne spillkontrollere. Nå spekuleres det i om også Apple har planer om sin egen spillkontroller for å gi en bedre spillopplevelse på iPad og andre iOS-baserte enheter.

Les også: Denne gjør iPad til en skikkelig spill-maskin

Det er Anand Lal Shimpi, gründeren bak nettstedet AnandTech, som i en test av den nyeste iPad-en hevder å ha kjennskap til et internt Apple-prosjekt hvor målet er å lage en fysisk spillkontroller.

– Jeg har kjennskap til et internt Apple-prosjekt som skal bringe en fysisk kontroller ut på markedet, men det gjenstår å se om den kommer til å se dagens lys eller ikke, skriver Shimpi.

Nærmer seg spillkonsoller i ytelse

Shimpi tror denne typen spillkontrollere snart vil være et nødvendig tilbehør for de mest ivrige brukerne som spiller spill på mobile enheter, spesielt ettersom smartmobiler og nettbrett snart nærmer seg spillkonsoller når det gjelder ytelse.

Han legger også til at Apple nok kan føle seg presset av rivalen Google. Android 3.0, Honeycomb, har hatt innebygget støtte for spillkontrollere med og uten kabel siden operativsystemet kom på markedet for rundt ett år siden.

Ifølge tall fra Flurry sto Googles og Apples plattformer for 58 prosent av den totale omsetningen innenfor mobile spillplattformer i USA i 2011, mens Nintendo DS i 2009 hadde hele 70 prosent av markedet. Nintendos andel hadde i 2011 sunket til bare 36 prosent, mens Sony hadde fattige 6 prosent av markedet.

Her kan du lese om hvordan du kobler nettbrettet til TV-en for å spille spill.

(Kilde: Apple Insider og AnandTech)

Les også
Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill
Les også
Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill
Les også
Nå får du TV på iPad
Les også
Den nye iPad-en: iPad 3 – nettbrettet "alle" vil ha
Les også
Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill
annonse