Til hovedinnhold

iPhone tåler ikke kulde

Folk flest får nok sjelden høre så mye om hvilke temperaturområder det elektroniske utstyret deres skal tåle. Apple står nå steilt mot iPhone 4-kunden Leni Kristin Løvvik, etter at telefonen hennes eksploderte.

- Jeg stod i et lyskryss, så smalt det, forteller hun til TV2 Hjelper deg. Telefonen var kun to måneder gammel på tidspunktet, og hele bakdekselet ble knust.

Ingen garantisak

Etter å ha henvendt seg til Apple fikk Leni beskjed om at siden telefonen var brukt i minusgrader dreide det seg hverken om en en garantisak eller en forsikringssak.

Telefonen var blitt koblet lydanlegget i bilen som musikkspiller fra starten av bilturen, da det var 12 minusgrader ute. På tidspunktet den eksploderte hadde Leni kjørt i tre kvarter og det hadde rukket å bli 20 varmegrader i bilen.

I Apples brukerveiledning for iPhone 4 står det at telefonen er utviklet for bruk mellom 0 og 35 grader, men at den kan oppbevares i temperaturer fra 20 minusgrader til 45 plussgrader.

Midlertidig?

Om bruk av iPhone 4 utenfor Apples foretrukne temperaturområde står det at "For lav eller høy temperatur kan føre til midlertidig redusert batterikapasitet eller føre til at iPhone-enheten midlertidig slutter å fungere som den skal."

Les også: Vi nedjusterer iPhone (amobil.no)

Innenfor de første seks måneder etter salget har selger større bevisbyrde i reklamasjonssaker. På så nye produkter antar man at feilen er iboende, med mindre noe annet kan bevises. Kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos mener at telefonen bør undersøkes på nytt igjen med utgangspunkt i denne regelen.

Det er vel også et høyaktuelt spørsmål om eksplosjoner kan omtales som "midlertidige" problemer, slik Apple beskriver i sin brukerveiledning.

Les også:

(Kilde: tv2underholdning.no)

Mer om
annonse