Til hovedinnhold

Se, superkameraet flyr!

Dette får du når du kombinerer et RED-kamera med en flygende drone.

Det tyske videoeffekt-teamet OMStudios har laget en flygende kamerarigg for den nye kraftpluggen fra Red, kalt Red Epic.

Hjemmelaget

Helikopteret, eller rettere sagt oktokopteret er laget av tyskerne selv, og tilbyr åtte separate armer med hvert sitt rotorblad på. Dette gjør at kamerariggen flyr svært stødig, og kameraet kan kontrolleres fritt uten fare for å påvirke flymønsteret.

Ifølge OMStudios kan oktokopteret fly på en høyde opptil 150 meter over bakken.

Se videoene i HD, for å virkelig kunne nyte av resultatet.

Amatør-favoritt

Red har lenge vært et populært alternativ for filmskapere som ikke har hatt råd til de aller dyreste filmkameraene man finner på markedet. Reds første kamera, Red One, gikk for så lite som en tiendel av de fleste andre kameraer og kunne likevel tilby ekstrem oppløsning og kvalitet for sin tid.

Red Epic er oppfølgeren og kan vise til svært imponerende spesifikasjoner. Det er imidlertid modulært, og du kan selv bestemme hva kameraet skal være utstyrt med. Det viktigste er likevel at kameraet støtter oppløsning på opp til 5K og en bilderate på 120 bilder i sekundet.

Kombinerer man dette med det tyske oktokopteret har man tilsynelatende et hav av muligheter foran seg, dersom det flyr så stødig som produsenten hevder. Den hjemmesnekrede kamerariggen er i tillegg et langt billigere og mer fleksibelt alternativ enn for eksempel en vanlig filmkran.

(Kilde: Engadget)

annonse