Nyhet

Med denne får du råd til store utskrifter

Epson lanserte nylig en ny fotoskriver som skal takle papirstørrelser opp til A3+. Epson Stylus Photo R2000 som den heter skal erstatte forgjengeren, R1900, og er i følge Epson selv myntet på avanserte amatører.

R2000 har åtte separate patroner med pigmentbasert blekk, som hver skal ha blitt forstørret med 50% i forhold til tidligere. En av de åtte fargene er oransje, en farge vi ikke vanligvis ser for seg selv på denne måten, og i følge Epson skal dette gi forbedret fargegjengivelse. Oppløsningen er 5760 x 1440 dpi, og dråpestørrelsen er fra 1,5 picoliter og oppover, og skriverhodene skal også kunne blande blekket for å gi bedre fargegjengivelse samt hindre at blekket størkner i dysene, uten at Epson forklarer dette siste nærmere.

Uansett er R2000 utstyrt med en god del andre interessante forbedringer over sin forgjenger, blant annet når det gjelder forbindelsesmulighetene. Ikke bare er printeren utstyrt med den vanlige USB2-kontakten, den har også innebygget mulighet for både kablet og trådløst nettverk.

Med R2000 kan man skrive ut fra både rull og separate ark, og dersom man skal skrive ut på spesielt stive ark, har den en egen arkmater beregnet på slikt. R2000 har også en egen mater for skriving på CDer, DVDer eller andre optiske lagringsmedier.

Vi har ikke så mye informasjon om hastigheten, men den skal ha blitt forbedret med noen sekunder i forhold til R1900. Nykomlingen skal klare et A4-bilde på 61 sekunder, eller et bilde i A3+-størrelse på ett minutt og 43 sekunder.

Epson Stylus Photo R2000 blir tilgjengelig i mai og får en veiledende pris på kr 3995,-, en pris som absolutt ikke er ublu, men har du ikke råd til det kan du sjekke Canons rimeligste A3-skriver. Den heter Canon Pixma iX6550 og ligger i skrivende stund på like under kr 1700,-. Hvis du derimot ønsker heftigere saker, er kanskje Epsonprinterens storebror noe for deg: Epson Stylus Photo R3000.

Les også
Print trådløst fra telefonen
Les også
Disse skriverne får plass i bokhylla
Les også
Canon Pixma får nye modellnumre
Les også
Epson lanserer Stylus Photo PX730WD og PX830FWD
Les også
– Vi har laget verdens raskeste printer
Les også
Putter datamaskinen inn i skjermen
Les også
De 5 mest populære kompaktkameraene
Les også
Minnekort tåler 24 timer i vann
annonse